Fotograf: Montage

Inför: Nässjö Basket vs Södertälje BBK

En match spelas i SBL under tisdagskvällen där Nässjö Basket tar emot formstarka Södertälje BBK. Köp hem matchen och se den live på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 NÄSSJÖ BASKET 🆚 SÖDERTÄLJE BBK
🏆 SBL Herr
📆 Tisdag 15 december, kl 19.04
🏠 Nässjö Sporthall, Nässjö
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Matcherna i SBL duggar tätt för Södertälje innan de kan ta lite julledigt. Under den här veckan spelar SBBK två matcher, på fredag mot nykomlingarna Fryshuset Basket, men redan under tisdagen väntar Nässjö på bortaplan.
– Vi, hela laget, kommer åka till Nässjö med stort självförtroende efter våra tre senaste matcher, säger Södertäljes tränare Ludwig Degernäs.

Efter att formen har gått upp och ner under hösten, har Södertälje hittat formen i de senaste tre matcherna. Närmast vann laget övertygande över serieledarna Norrköping i fredags, 89-57.
– Jag är glad hur vi spelade förra matchen, spelarnas inställning och speciellt hur vi spelade försvar under 40 minuter. Tycker vi har spelat med en annan inställning i försvar i de senaste tre matcherna. Från det har vi något att bygga på, en bas att stå på. Nu är det detaljerna vi behöver jobba på, så vi kan få ihop pusslet, säger Degernäs.

Södertälje skulle egentligen ha mött Nässjö i säsongspremiären, men på grund av coronasmitta i Nässjös trupp flyttades matchen fram tills idag. Men trots corona har Nässjö gjort en riktigt bra start på säsongen. De har vunnit sju av 10 matcher och ligger på en tredje plats i den jämna tabellen, med lika många poäng som tvåan Borås Basket.
– Nässjö har haft en väldigt fin start på säsongen, de är ett lag som vill vara med och fightas i toppen. Coach Jocke Källman har byggt ett riktigt hungrigt lag som spelar med mycket fart och intensitet. Vi kommer behöver hantera deras intensitet, styra tempot i matchen och kontrollera returtagningen. Gör vi det samt använder vår erfarenhet rätt och kontrollerar matchen så kommer vi vinna, säger Degernäs.

Nässjö har tre amerikaner Zachary Charles, Keenan Gumbs och Dartaye Ruffin som ger tyngd och atletism till laget. Av dessa tre är det Gumbs som står för poängen, han snittar 13 poäng per match och i senaste matchen stod han för 19 poäng. Ruffin å andra sidan är den som är starkast under korgen och snittar mest returer per match.

SBBK-bekantingen Valter Lindström var annars den som inledde poänggörandet bäst för Nässjö, men tyvärr för Nässjös del är han skadad. Som ersättare har Nässjö tillfälligt tagit in Edvin Stark, som inledde säsongen med Ockelbo Basket i Superettan, men när Superettan på grund av corona tog paus har guarden Stark bytt sin moderklubb Ockelbo mot spel med Nässjö. Han är dock ingen duvunge i SBL, han har tidigare spelat fyra säsonger med Norrköping. Förutom att Nässjö fått in Stark är Jordan Peltier tillbaka från skada och har hunnit med att spela tre matcher för Nässjö.
– Jordan Peltier är en spännande spelare med ett brett register. Dartaye Ruffin leder laget med sin erfarenhet och styrka under korgarna och Edvin Stark en bra ersättare till Valter (Lindström), säger Degernäs och fortsätter:
– Tror det kommer bli en tuff match. Nässjö spelar väldigt tufft och fysiskt. Vi kommer behöva vara beredda på att det kan smälla mycket och vi kommer behöva se vilken nivå domarna lägger det på och anpassa oss därefter. Men viktigt att när Nässjö kliver upp i aggressivitet så backar vi inte, utan använder vår erfarenhet och attackerar dem rätt.

Text: Rikard Aspegren (Södertälje BBK)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Nässjö saknar fortsatt skadade Valter Lindström.

Södertälje ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

LÄS MER HÄR: 🔗
Nässjös hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget