Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2020/21: Vecka 51

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL Herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Marek Klassen, Borås Basket (1)
28-årige Klassen leder förtjänstfullt sitt Borås just nu och tack vare 28 poäng i fredags mot Umeå gick Klassen upp i poängtopp i SBL med ett snitt på 19.5 poäng per match. Förutom ett starkt skytte så levererade 28-åringen även nio returer och åtta assists – alltså inte långtifrån en så kallad “trippel-dubbel”. En given plats i veckans lag!

 
G: Nathan Dawit, Umeå BSKT (1)
Dawit belönades nyligen med en landslagsplats och har spelat på hög nivå under starten av säsongen. Mot Nässjö i tisdags blev det visserligen en snöplig förlust för Umeå mot Nässjö (86-85), men en som verkligen ska ha credd för sin insats på planen är den 26-årige guarden som sköt i fina 28 poäng.

 
F: Germain Jordan, Umeå BSKT (2)
Kvar sedan förra veckan. 34-årige Jordan gjorde sin bästa insats i Umeå-linnet i fredags när Borås kom på besök till Västerbotten. Även om det blev klar förlust för Umeå så är Jordans insats icke att förringa med bland annat 33 poäng och sex returer i protokollet.

 
F: Viktor Gaddefors, Södertälje BBK (1)
Södertälje och 28-årige Gaddefors stod för en urstark andra halvlek i fredags när serieledande Norrköping slogs tillbaka med hela 89-57 på bortaplan. Gaddefors var matchens bäste spelare och noterades för säsongsbästa vad gäller antalet poäng: 26 stycken, dessutom hela 13 returer i protokollet.

 
C/F: William Gutenius, Borås Basket (1)
Gutenius har varit en av Borås klart viktigaste spelare under hösten och inledningen på vintern. Mot Fryshuset i förra veckans TV-match levererade 28-åringen en storstilad insats med bland annat 26 poäng och tio returer. Följe upp det med ännu en “dubbel-dubbel” mot Umeå i fredags: 21 poäng och 13 returer.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget