Fotograf: Montage

Inför: Köping Stars vs Fryshuset Basket

Köping Stars tar under lördagen emot Fryshuset Basket hemma i Karlbergshallen. Köp hem matchen och se den live på SBLPlay.se – uppkast klockan 16.04!

🏀 KÖPING STARS 🆚 FRYSHUSET BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Lördag 12 december, kl 16.04
🏠 Karlbergshallen, Köping
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Fryshuset må vara sist i SBL och Köping Stars satte säsongsbästa med 112 poäng för storseger när lagen möttes för en månad sedan. Nu möts lagen igen i Karlbergshallen lördag eftermiddag, men Köping aktar sig för att underskatta Stockholmslaget.
– Fryshuset har sedan dess tagit sin första seger och hängde med bra fram till paus mot Borås senast, säger Köping Stars assisterande coach Andris Kehris.

Han har respekt för motståndet – ett lag som inte alltid spelar så taktiskt men som springer mycket och gärna driver upp tempot.
– Vi måste vara förberedda på Fryshusets sätt att spela, ofta ett öppet spel och inte alltid så lätt att förutse.

Köping Stars kommer dock med gott självförtroende från den fina insatsen och segern borta mot BC Luleå tidigare i veckan.
– En skön seger mot ett tufft lag på bortaplan, säger Andris Kehris.

Det finns gott om rutin i Köping Stars, men Andris Kehris framhåller att merparten av spelarna är unga och har fortfarande basketdetaljer att lära och förbättra.
– De har sin bästa basket i karriären framför dem.

Köping mönstrar fullt manskap mot Fryshuset, och hoppas på en matchutveckling som senast när lagen möttes. Då öppnade Köping med två treor i första minuten och gästerna kom aldrig att närma sig efter det. Jonah Radebaugh var dominant med 17 poäng, 16 returer och nio assist. Samtidigt hade Niklas Larsson (22 poäng) och Gustav Hansson (19 poäng) en fin eftermiddag.

Den här gången gäller också ett lika bra stopp på Fryshusets stora stjärna, förre Starsspelaren Aleksa Solevic, som senast. Då tog det Aleksa 18 minuter att komma in i poängprotokollet.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Köping väntas ställa upp med bästa möjliga lag.

Inga rapporter om skador eller sjukdomar i Fryshuset.

LÄS MER HÄR: 🔗
Köpings hemsida inför matchen
Fryshusets hemsida inför matchen

Dela inlägget