Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Umeå BSKT vs Borås Basket

I kväll fredag välkomnar Umeå BSKT Borås Basket till Umeå Energi Arena. Matchen ser du bäst på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 UMEÅ BSKT 🆚 BORÅS BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 11 december, kl 19.04
🏠 Umeå Energi Arena, Umeå
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

På tisdagen mötte Umeå Nässjö Basket på bortaplan. Umeå BSKT öppnade matchen starkt och ledde som mest med 20 poäng. Motståndarlaget hämtade dock energi i halvtidspausen och utmanade Umeå under andra halvan av matchen. De sista minuterna av matchen blev en riktig nagelbitare då det endast var något enstaka poäng som skiljde på poängtavlan. Med några få sekunder kvar satte Nässjö matchvinnande poängen och vann med knappa 86-85.

Umeå ligger fortfarande på en åttonde plats i tabellen med fyra inspelade poäng. Kvällens motstånd hittar vi däremot uppe på en andra plats med tolv poäng. Sist Umeå stod inför Borås var det på bortaplan och slutade med en förlust med resultatet 89-61.

Så här säger Umeå-tränaren Boris Balibrea till VK:s basketblogg inför fredagens match:
– Saken är, som vi försökte med och klarade halva matchen borta i Borås, att få ned deras procent – de kommer att skjuta hur som helst. Vi måste se till att ge dem utmanande skott, trötta ut dem och spela snabbt utan att göra så många turnovers.
– Vi ska försöka ta med oss allt bra vi gjorde senast borta mot Nässjö. Vi måste spela solitt försvar och vara noga i anfall genom att dela bollen och välja bra avslut.

Text: Erika Larsson (Umeå BSKT)

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Umeå saknar sedan tidigare Jonathan Peleg och Guim Exposito. Dessutom tvingades Anton Lindqvist kliva av matchen mot Nässjö och saknas i kväll.

Borås kom till spel utan Jeremy Harris mot Fryshuset i måndags. Harris saknas även i kväll.

LÄS MER HÄR: 🔗
Umeås hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget