Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Norrköping Dolphins vs Södertälje BBK

Under fredagen tar serieledande Norrköping Dolphins emot Södertälje BBK hemma i Stadium Arena. Köp hem matchen och se den på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 NORRKÖPING DOLPHINS 🆚 SÖDERTÄLJE BBK
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 11 december, kl 19.04
🏠 Stadium Arena, Norrköping
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Norrköping Dolphins kommer boostade från en Norrlandsresa där man jobbade omkull motståndet efter en mycket bra andra halvlek vilket gav 22 pluspoäng som ledde till en niopoängsseger mot Jämtland Basket i tisdags.

Om det var coach Mikko Riipinens ”hårtork” i halvtidspausen som vände matchen är svårt att säga men åter visade laget vad man är kapabla till när man är på det humöret.

Nu väntar gamla ärkerivalen Södertälje Basketbollklubb som vann första mötet för en knapp månad sedan i Stadium Arena i en egendomlig match där Dolphins vann två perioder, men där gästerna avgjorde redan i andra perioden som man vann med 26 poäng och matchen med 18 poäng till 106-88. Dolphins visade stort hjärta och mindset i tisdags vilket torde komma väl till pass i kväll. Dolphins har landat och är redo att ställa frågor till coach Ludde Degernäs spelare.

Mikko Riipinen, tränare i Norrköping. Hur gör du för få att få spelarna att ladda om efter den sköna vinsten mot Jämtland?
– Vi har spelare i gruppen som är konstant hungriga. Vi vet också att vi har många saker vi behöver förbättra för att nå vår potential som lag. Vi känner också att vi inte är nöjda med vår senaste match mot Södertälje vilket gör att vi vill göra bättre nu.

Vad tar ni med er från tisdagsmatchen?
– För andra matchen i rad gör vi ett väldigt bra jobb i försvaret och på returerna. Det ska vi ta med oss. Vi ska också ta med oss att vi jobbar på, vi tror på varandra även när inte allt går som vi vill. Vi tävlar mycket bra.

Vad måste ni göra bättre i kväll jämfört med förra mötet mot Södertälje BBK?
– Vi måste definitivt försvara trepoängslinjen bättre än senast vi mötte dom. Vi behöver sätta dom i fler obekväma situationer och därefter vända spelet snabbt och vara aggressiva hela matchen igenom.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Norrköping ser ut att kunna ställa upp med ordinarie lag.

Södertälje väntas också mönstra i princip bästa möjliga lag.

LÄS MER HÄR: 🔗
Norrköpings hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget