Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Jämtland Basket vs Norrköping Dolphins

Serieledande Norrköping Dolphins reser under tisdagen till Östersund för match mot Jämtland Basket. Köp hem matchen och se den på SBLPlay.se – uppkast klockan 20.04!

🏀 JÄMTLAND BASKET 🆚 NORRKÖPING DOLPHINS
🏆 SBL Herr
📆 Tisdag 8 december, kl 20.04
🏠 Östersunds Sporthall, Östersund
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Det är en högintressant match som väntar när SBL omstartar på tisdagskvällen efter drygt två veckors landslagsuppehåll. Norrköping Dolphins (7-2) kommer till Östersund som serieledare och möter ett Jämtland Basket med två raka vinster.

Norrköping Dolphins har inlett säsongen mycket övertygande och är i serieledning efter den första fjärdedelen av årets SBL. Både Tim Schüberg (8,3 ppg, 5,1 apg) och Adam Ramstedt (17,7ppg, 12,6 rpg) var med i landslagets kvalbubbla och framförallt Ramstedt har dominerat så här långt och är SBL:s i särklass mest effektive spelare.

Delfinerna ser även ut att träffat rätt vad gäller importerna där samtliga (Stokes, Larrier och Carr) levererar. ”Sjättemannen”, Felix Terins (9,1 ppg), har också varit stabil under säsongsinledningen. I nuläget ser det ut som Östgötarnas ombyggnad av laget som inleddes under förra säsong har gått snabbare än vad något hade kunnat gissa.

Jämtland avslutade första omgången med två vinster (Södertälje och Fryshuset) och har inte helt överraskande använt uppehållet inte till vila utan till en hårdare träningsperiod.
– Vi har gått på ganska bra och har haft fokus på den fysiska biten i första hand. Vi tror vi tjänar i längden på att använda landslagsfönstren som uppbyggnadsperiod för att orka hela säsongen, säger Jämtlands tränare Adnan Chuk.

Jämtland ligger på sjätte plats i en på grund av Corona-inställda matcher något haltande tabell med fyra segrar av de första sju matcherna. Efter de två storsegrarna innan uppehållet och med ett spel som gett förhoppningar och självförtroende är det fortsatt positivt i Östersundslägret.
– Det går framåt och vi rör oss i rätt riktning. Det ser bra ut på träningen och vi börjar hitta vad vill göra, vem som ska göra vad och hur. Det finns fortfarande stor utvecklingspotential och mycket handlar om hårt arbete. Nu blir det ju match helt utan publik i kväll och så den fördelen uteblir ju, men jag räknar med att gruppen kommer ut och är riktigt spelsugna efter många träningspass, avslutar Adnan Chuk.

Text: Jämtland Basket

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Jämtland har tillgång till samtliga spelare.

Norrköping har inte rapporterat om några skador eller sjukdomar.

LÄS MER HÄR: 🔗
Jämtlands hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget