Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2020/21: Vecka 50

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL Herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Adam Rönnqvist, BC Luleå (1)
Precis hemkommen efter matcher med landslaget så levererade 30-årige Rönnqvist en mycket stark insats när Luleå slog tillbaka Borås med 86-81 i fredags. Rönnqvist satte totalt 22 poäng, bland annat fem trepoängare.

 
G: Aleksa Solevic, Fryshuset Basket (3)
Till slut kom säsongens första seger för Fryshuset mot Umeå, och precis som man kunde anta var det lagets 27-årige stjärna Solevic som låg bakom en hel del. Solevic bokfördes för en fin “dubbel-dubbel”: 24 poäng och 14 returer och belönas med en välförtjänt plats i veckans lag.

 
F: Germain Jordan, Umeå BSKT (1)
34-årige Jordan är tillbaka i Umeå och stod för en mycket fin insats när hans Umeå föll mot Södertälje med 96-90. Jordans insats går dock inte av för hackor trots förlusten eller vad sägs om: 26 poäng, 14 returer och sex assists i protokollet?

 
F: David Höök, Nässjö Basket (1)
21-årige Höök har varit en riktigt frisk fläkt i Nässjö hittills under hösten, och i tisdagens uppskjutna segermatch mot Fryshuset levererade 21-åringen återigen med bland annat 26 poäng, sju returer och sex assists.

 
C/F: DeAndre Davis, Borås Basket (1)
Davis tog ett stort ansvar och gjorde säsongens främsta insats när hans Borås föll mot Luleå i fredags med 86-81. 26-åringen satte inte bara hela 29 poäng framåt utan bokfördes dessutom för till exempel sju returer.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget