Fotograf: Montage

Inför: Umeå BSKT vs Fryshuset Basket

Under fredagen välkomnar Umeå BSKT Fryshuset Basket till Umeå Energi Arena. Se matchen på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 UMEÅ BSKT 🆚 FRYSHUSET BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 4 december, kl 19.04
🏠 Umeå Energi Arena, Umeå
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Tidigare i veckan spelade Umeå första matchen efter landslagsuppehållet mot Södertälje BBK. Matchen var jämn men resulterade dessvärre med en förlust för Umeå, slutresultat 90-96. Förlusten innebär att Umeå-laget ligger på en åttondeplats i ligan med fyra inspelade poäng efter sju omgångar.

Nedanför Umeå i ligan ligger Fryshuset Basket, vilka även står för fredagens motstånd. Fryshuset är för tillfället cementerade i det nedre skiktet av tabellen, efter förluster i samtliga åtta matcher av den hittills gångna säsongen. Inför matchen är Umeås assisterande tränare Caroline Muzito-Bagenda hoppfull, men varnar för Fryshusets tempo och en mot en-spel:
– Fryshuset är ett lag med skickliga en mot en spelare som kör i ett högt tempo. Extra intressanta är spelarna Elias Desport, Rami Ghanem och Aleksa Solevic.

Caroline berättar även om läget i truppen och hur de ska vända den negativa formen de varit i:
– Vi jobbar med en långsiktig utveckling med många unga spelare. Vi har haft skadeproblem hos de äldre och mer erfarna spelarna, så utifrån det så fortsätter vi på den planen vi börjat med. Inga stora ändringar baserat på de senaste förlusterna vi har haft. Vi fortsätter step by step och förväntar oss en positiv utveckling utifrån det.

Text: Daniel Arnkvist (Umeå BSKT)

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Umeå saknar skadade Guim Exposito och Jonathan Peleg.

Fryshuset hær inga skador eller sjukdomar rapporterade.

LÄS MER HÄR: 🔗
Umeås hemsida inför matchen
Fryshusets hemsida inför matchen

Dela inlägget