Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Norrköping Dolphins vs Nässjö Basket

Norrköping Dolphins tar i kväll emot Nässjö Basket hemma i Stadium Arena vilket innebär lagens andra möte i säsongens ligaspel. Se matchen på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 NORRKÖPING DOLPHINS 🆚 NÄSSJÖ BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 4 december, kl 19.04
🏠 Stadium Arena, Norrköping
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Första mötet i Nässjö Sporthall i början av november vann Norrköping Dolphins ganska komfortabelt (91-62) och nu är coach Jocce Källman och hans grabbar ute efter revansch. Norrköping har ju presterat riktigt bra under den här första omgången av ligaspelet innan landslagsuppehållet med sina sex segrar och bara två förluster, vilket innebär att man är tabelletta i skrivande stund.

Nästan hela den här veckan har coach Mikko Riipinen haft tillgång till samtliga spelare på träningarna vilket inneburit bra fokus och fart så man kommer redo och rejält spelsugna till fredagens match mot Nässjö Basket.

Hur har ni hanterat landslagsuppehållet utan Tim Schüberg och Adam Ramstedt?
– Vi har velat få in de tre delar vi alltid försöker ha med när det är längre mellan matcherna. Vila, utvecklande träning för spelare och taktisk samspelsträning för laget. Vi har kunnat få in allt detta under denna period också. Oliver Gehrke var med oss, under den veckan Tim och Adam var borta, vilket var väldigt bra för oss. Det hjälpte oss massor.

Kommer våra landslagsspelare att få en anpassad träning under veckan?
– Självklart. Det beror på att dom spelat och tränat väldigt mycket samt rest. Dom har också varit i en miljö som är ny för dom och som kan vara lite pressad, så det behöver vi ta hänsyn till. Hur mycket anpassning de får beror också lite på hur mycket dom spelat i matcherna och hur deras kroppar mår generellt.

Hur taggade är spelarna på att komma till tävlingsmatch igen?
– För en ung och hungrig grupp är det extremt viktigt att få spela matcher. Vi märker på spelarna att dom är sugna på att spela match. Det är också viktigt att vi klarar av att träna hårt under perioder när det inte är så mycket matcher.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Norrköping ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

Nässjö kommer med stor sannolikhet till spel utan skadade Valter Lindström och Jordan Peltier.

LÄS MER HÄR: 🔗
Norrköpings hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget