Fotograf: Montage

Inför: Umeå BSKT vs Södertälje BBK

Landslagsuppehållet är över och under tisdagen väntar SBL-basket igen när Umeå BSKT får besök av Södertälje BBK. Se matchen på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 UMEÅ BSKT 🆚 SÖDERTÄLJE BBK
🏆 SBL Herr
📆 Tisdag 1 december, kl 19.04
🏠 Umeå Energi Arena, Umeå
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Med inställda matcher och speciella tider har det gått upp och ner för Södertälje BBK i SBL. Efter landslagsuppehållet vill SBBK hitta stabiliteten och första möjligheten för det blir under tisdagskvällen när Umeå står för motståndet.
– Vårt jobb är att tillsammans hitta bättre stabilitet i vårt spel, säger tränaren Ludwig Degernäs.

SBBK har inlett säsongen med tre segrar och två förluster. Dessutom har tre planerade matcher flyttas fram till nytt speldatum efter corona-fall hos motståndarna. Senast SBBK spelade match var den 16 november då blev det storförlust på bortaplan mot Jämtland.
– Jag är inte coach i Södertälje för att förlora med 40 poäng. Det var en minst sagt tuff förlust. För vi var inte redo för fight, inte fysiskt, inte mentalt. Mitt jobb är att förbereda spelarna och mot Jämtland var vi inte där, det är mitt ansvar, säger Ludwig Degernäs.

Södertälje skulle ha spelat mot BC Luleå fredag den 20 november precis innan landslagsuppehållet men den matchen flyttas fram på grund av fall av covid-19 i Luleå.
– Det var lite snopet att Luleå-matchen inte blev av. Spelarna ville verkligen ha match direkt, alla ville visa att vi är ett bra lag. Så tålamodet prövades med en inställd match. Men så kommer det vara under säsongen.

Har de inställda matcherna påverkat formen?
– Vår matchrytm har var brokig, det har varit svårare att hitta rytmen och vår form har gått upp och ner. Men det är ingen ursäkt, förutsättningarna är som de är, då måste vi ha tålamodet, det är vårt jobb att hitta stabiliteten. Det är vi tillsammans som ska göra jobbet, alla måste fightas och ge 100% om vi ska vinna.

Nu väntar Umeå BSKT för Södertälje. Umeå har vunnit två av det inledande sex matcherna, de har vunnit mot Norrköping och Fryshuset Basket men förlorat mot BC Luleå, Nässjö Basket, Borås Basket och senast mot Köping Stars.
– Umeå coachas av Boris Balibrea, en väldigt taktiskt duktig coach som förbereder sina lag bra. Vi kommer behöva vara redo för olika typ av defense. De kommer spela med hög intensitet och aggressivitet, då gäller det att hålla i bollen, säger Ludwig Degernäs.

Skador på Guim Exposito och Jonathan Peleg samt att klubben brutit kontraktet med Munachiso Okonkwo gör att Umeå nu valt att ta in Omar Krayem på korttidskontrakt. Omar Krayem, började säsongen i Superettan och Team4Q där han hittills snittat 28 poäng per match. Förutom Krayem är även den 198 centimeter långe forwarden Germain Jordan tillbaka i klubben han spelade för säsongen 2014/15. Jordan inledde säsongen 2020/2021 i Mexikanska LNBP och Fuerza Regina, där har han på sina fem spelade matcher snittade 30,8 minuter, 10,6 poäng och 3,6 returer.
– Omar Krayem och Germain Jordan är är två väldigt vassa 1-1 spelare. Guim Exposito är deras stora ledare som haft en fin säsongsinledning. Skyttet från Nathan Dawit kommer vi också behöva se upp med, säger Degernäs.

25-årige Nathan Dawit gör sin åttonde säsong i SBL och är Umeås bästa poängplockare med 17.8 poäng per match. Högsta noteringen kom i vinstmatch mot Norrköping, då stod Dawit för 32 poäng. Dawits fina inledning i SBL gjorde även att han belönades med en plats i landslaget under de två EM-kvalmatcherna nu i november.
– Sergi (Brugué Garcia, SBBKs assisterande coach) gör ett väldigt fint jobb med den individuella scoutingen, de måste vi ta till oss så vi kan minimera de bästa spelarnas styrkor. Men viktigast för oss blir lagförsvaret, jag vill att vi ska visa upp ett bättre försvarspel än vi gjort i tidigare matcher, avslutar Ludwig Degernäs.

Text: Rikard Aspegren (Södertälje BBK)

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Umeå saknar långtidsskadade Guim Exposito och Jonathan Peleg, men både Omar Krayem och Germain Jordan är redo att göra debut. Munachiso Okonkwo har lämnat klubben under uppehållet.

Södertälje har inga skador eller sjukdomar rapporterade.

LÄS MER HÄR: 🔗
Umeås hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget