Fotograf: Montage

Inför: Jämtland Basket vs Södertälje BBK

Basketveckan inleds med en måndagsmatch från Östersund där Jämtland Basket tar emot Södertälje BBK. Se matchen gratis på SVT24 eller SVT Play – uppkast klockan 19.34!

🏀 JÄMTLAND BASKET 🆚 SÖDERTÄLJE BBK
🏆 SBL Herr
📆 Måndag 16 november, kl 19.34
🏠 Östersunds Sporthall, Östersund
📺 SVT24 & SVT Play
💻 Livestatistik

I fredags stod Södertälje BBK för en stark insats på bortaplan mot Norrköping Dolphins. Men Södertälje hinner inte fira segern speciellt länge för redan i kväll måndag är det dags för match igen. Även den här gången på bortaplan när SBBK reser till Östersund för match mot Jämtland.

Efter att ha förlorat mot Borås var det ett taggat Södertälje vi fick se mot Norrköping. Efter en riktigt stark andra period hade inte hemmalaget Norrköping något att sätta emot.
– Jag tycker att vi gjorde en solid insats från start till mål. Vi har pratat om team energy och det fanns där idag, sa lagets coach Ludwig Degernäs efter matchen.

Det är ett tätt spelschema för Södertälje som redan under måndagskvällen ställs mot Jämtland Basket. Men speciellt orättvist är det inte eftersom även Jämtland spelade match i fredags. De förlorade med nio poäng på bortaplan mot Nässjö.

Jämtland har på coachsidan bytt en SBBK-profil mot en annan. Den här säsongen är det inte längre Torbjörn Gehrke som leder Jämtland utan istället Adnan Chuk, som närmast kommer från det schweiziska topplaget Geneve Lions.
– Jämtland är välcoachat med Adnan Chuck. Det är ett nytt lag som bara kommer växa mer och mer under säsongen. Tror det kommer bli en välspelad match med två lag som kommer göra många olika taktiska förändringar under matchen. Tror de laget som lyckas med de taktiska dragen kommer ha störst chans att vinna, säger Degernäs.

📹 Klicka här för att se matchen på SVT Play! 📹

Inte helt oväntat spelar Anes Zekovic den här säsongen med Jämtland. Den var nämligen Adnan som lockade Anes Zekovic från Uppsala till Norrköping inför säsongen 2018-2019, då Adnan Chuk coachade Norrköping. 25-årige Anes Zekovic är även uttagen i 15-mannatruppen till herrlandslagets EM-kvalbubbla i Istanbul senare i november.

Förutom nämnda Anes Zekovic så är Pierre Hampton tillbaka i SBL efter fyra säsonger som utlandsproffs i England och Estland. 20-årige guarden Adam Johansson har också återvänt till SBL och sin moderklubben Jämtland Basket efter en säsong i norska högstaligan. Rutinen och kontinuiteten står RT. Guinn för, 39-årige RT Guinn kliver in i sin tredje säsong med Jämtland Basket och sitt totalt 17:e år som proffs.

I inledningen av säsongen har Jämtland haft hjälp av Charles Barton jr, men han har lämnat för spel i Estland. I Jämtland den här säsongen spelar även SBBK-aren Hampus Ramstedt som gör sin första sejour utanför Södertälje i SBL. Men de som står för flest poäng och minuter i Jämtland är den amerikanska trion Cyril Langevine, Tavrion Dawson och Zachary Lewis.
– Returtagningen blir viktigt med tanke på att de har flera stora spelare med deras amerikanska spelare i spetsen. Sen kommer vi behöva spela med fart och speed i det offensiva spelet och fortsätta med bra bollrörelse, då kommer vi få övertag, säger Ludwig Degernäs.

Lyssna på vad Jämtlands tränare Adnan Chuk säger inför matchen i spelaren nedan:

Text: Rikard Aspegren (Södertälje BBK)

📹 Klicka här för att se matchen på SVT Play! 📹

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Jämtland saknade Daniel Johansson på grund av sjukdom mot Nässjö, men han är troligen tillbaka i kväll.

Södertälje verkar kunna ställa upp med ordinarie lag.

LÄS MER HÄR: 🔗
Jämtlands hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget