Fotograf: Montage

Inför: Nässjö Basket vs Jämtland Basket

Det är tätt om given i SBL. Under fredagskvällen tar Nässjö Basket emot Jämtland Basket hemma i Nässjö Sporthall. Matchen ser du som vanligt på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 NÄSSJÖ BASKET 🆚 JÄMTLAND BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 13 november, kl 19.04
🏠 Nässjö Sporthall, Nässjö
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Med den härliga vändningen i tisdags hemma mot Köping Stars i färskt minne beger sig Jämtland Basket till det småländska höglandet redan på torsdagen. Lagen möttes på försäsongen och då fick Jämtland se sig besegrat mot ett väldigt aggressivt Nässjö Basket.

Nässjö har efter en rejäl omgång med Corona i laget och karantän ett par veckor öppnat med två segrar och en förlust så här långt. Man fick en ordentlig kölhalning av Norrköping i senaste rundan där förlusten – på hemmaplan dessutom – stannade på minus 29 poäng. Säkert effekten av ett par veckor helt utan träning och räkna med att Jämtland har ett revanschsuget gäng som väntar på andra sidan.
– Vi förväntar oss inget annat och jag hoppas att vi är redo och kommer ut med den energinivå som vi avslutade matchen senast på. Det är tätt mellan matcherna med en vilodag och en resdag, men ska vi vara att räkna med så behöver vi kunna hantera ett tufft spelprogram, säger Jämtlands tränare Adnan Chuk.

Jämtlands säsongsinledning gick väldigt mycket i rätt riktning när man vände på steken mot Köping och det såg riktigt bra ut – både framåt och bakåt – under åtminstone matchens senare del. Fredagens motståndare Nässjö Basket har lyckats behålla en stomme från fjolåret där vänsterhänte point-guarden Valter Lindström startat säsongen på ett förtroendegivande sätt och är tillsammans med insidetrion Dartaye Ruffin, Craig Lecesne och Abdou Medjedoub kvar från förra säsongen liksom skytten Lucien Christofis. David Höök, som är tillbaka i moderklubben efter collegeäventyr, bör också hårdbevakas om Jämtland skall knipa sin tredje seger för säsongen.
– Vi räknar som sagt med att Nässjö kommer ut aggressivt och kommer att sätta press högt upp i planen och det handlar om att vilja ha bollen, vara spelbar och göra hjälpa varandra där ute. Det är som de flesta matcher i SBL – dagsformen avgör – och hittar vi rätt i vårt lagförsvar är mycket vunnet, avslutar Adnan Chuk.

Text: Jämtland Basket

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

Så här säger Nässjös tränare Joakim Källman till klubbens hemsida inför kvällens match:
– Efter förra veckans stor torsk med Norrköping så har vi haft sex dagar att förbereda oss för en ny match. Trots fortsatta skadebekymmer i truppen, så har vi kunnat genomföra en bra träningsvecka och känner oss redo för ny match mot ett starkt Jämtland.
– Jämtland som har öppnat säsongen med två vinster och två förluster mot tufft motstånd, har bytt ut lite spelare i sin trupp under denna period också men visade i tisdags mot Köping att det absolut är ett lag att räkna med i toppen av tabellen. Det är ett oerhört organiserat lag vi möter och coach Adnan Chuk får sina spelare att inse vikten av att varje bollinnehav är otroligt viktigt och det syns i sättet Jämtland spelar. Ett väldigt fysiskt lag som sätter sin prägel i försvar och de visade man inte minst i andra halvlek mot Köping där man med hårt arbete i försvar lyckades göra 21-2 på Köping under en period av matchen.
– Nyckeln för oss blir att genomföra en bra match i 40 minuter för att kunna rå på Jämtland. Det är ett lag som är redo att straffa varje misstag de kan och är kapabla att skaffa sig momentum i vilka matcher som helst.

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Nässjö saknar troligen Filip Cantby, Joel Ekenstierna och Jordan Peltier.

Jämtland har inte rapporterat om några skador eller sjukdomar i truppen.

LÄS MER HÄR: 🔗
Nässjös hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget