Fotograf: Montage

Inför: Umeå BSKT vs Norrköping Dolphins

Under tisdagskvällen välkomnar Umeå BSKT Norrköping Dolphins till Umeå Energi Arena. Matchen går att se live och i efterhand på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 UMEÅ BSKT 🆚 NORRKÖPING DOLPHINS
🏆 SBL Herr
📆 Tisdag 10 november, kl 19.04
🏠 Umeå Energi Arena, Umeå
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

I lördags reste Umeå BSKT söderut för att möta Fryshuset Basket. Matchen slutade med en vinst för Umeå med poängen 100-97. Nu är laget hungriga efter fler vinster och är redo att ta emot Norrköping Dolphins. Tisdagens motståndare ligger på förstaplats i tabellen med åtta poäng och noll förlorade matcher. Norrköpings senaste match var mot Nässjö Basket och slutade med en vinst med 91-62.

– Det blir en rejäl utmaning mot ligans just nu bästa lag. Norrköping är solida i både anfall och försvar. Så här långt har de kontrollerat returtagningen och hindrat motståndarna från att springa. Offensivt är det ett lag med massor av potential, säger Umeås tränare Boris Balibrea till VK:s basketblogg och fortsätter:
– De har en stor arsenal från många olika positioner. Vid sidan av att få stopp, blockera ut, hålla intensitet och fokus i försvar, så gäller det för oss att inte göra dumma misstag. Offensivt blir det ett bra test för att se vilken nivå vi kan klara av att hålla.

Text: Erika Larsson och Daniel Arnkvist (Umeå BSKT)

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

Norrköping Dolphins har öppnat ligasäsongen på ett alldeles utomordentligt sätt med fyra sköna vinster och nu går man med gott självförtroende, men även distans inför uppgiften, till spel mot Boris Balibreas Umeå BSKT. Det är ett Umeå som spelat tre matcher som gett dom en seger och två förluster, men går nu för att bryta Norrköpings ”winning streak”. Norrköping har knappt hunnit hem till Stadium Arena efter lördagens match förrän det är dags att packa väskorna inför en ny bortamatch.

Andan och stämningen inom laget är fortfarande fantastisk efter den stabila inledningen trots att man som enhet, som lag ännu inte levererat fullt ut. Olika spelare har fått det hela att fungera i alla fyra matcherna vilket självklart är en styrka, men man jobbar dagligen på att få till det, näst intill, optimala.

Mikko Riipinen, tränare för Norrköping. Hur hinner ni med att ladda om och analysera nästa motståndare när matcherna kommer så här tätt?
– Det är viktigt att man är förberedd för perioder som denna. Vi visste att det skulle vara tätt mellan matcherna och har därför förberett lite jobb men även tagit fram en strategi för hur vi vill använda timmarna mellan matcherna. Även en prioriteringslista.

Hur hinner du som coach och eftertänksam strateg att mentalt ladda om med fem matcher på 13 dagar?
– För mig är det viktigt att ha vissa punkter att gå igenom efter varje match, för att analysera. Därefter är det också mycket viktigt att ha ett tydligt tillfälle där man vänder blad och går vidare med hela sitt fokus till nästa uppgift. Jag försöker vara duktig på att gå mellan helikopterperspektiv och att vara här och nu.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Umeå saknade senast Jonathan Peleg, vidare har både Nathan Dawit och Guim Exposito småskavanker.

Norrköping kan ställa upp med bästa möjliga lag.

LÄS MER HÄR: 🔗
Umeås hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget