Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2020/21: Vecka 46

Succén är tillbaka! Varje måndag hela säsongen kommer vi utse veckans lag i SBL Herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Aleksa Solevic, Fryshuset Basket (1)
Fryshuset har fått en tuff start på säsongen med tre raka förluster så här långt, men i lördags mot Umeå var segern nära (förlust 100-97). Nykomlingarnas stora stjärnguard Solevic levererade dock fin-fina siffror eller vad sägs om en trippel-dubbel: 24 poäng, 13 returer och 12 assists på 34 minuter speltid, dessutom tre steals.

 
G: CJ Jackson, Köping Stars (1)
Det råder ingen större tvekan om att “CJ” blir väldigt viktig för sitt Köping även den här säsongen, precis som i fjol. I förlusten mot Södertälje i fredags stod 24-åringen för en mycket stark insats med sina 32 poäng (högsta noteringen hittills) och sju returer.

 
F: Anton Gaddefors, Södertälje BBK (1)
Anton Gaddefors låg tillsammans med sin yngre bror Viktor bakom det mesta i Södertäljes seger mot Köping i fredags (98-93). Hela 31 poäng blev det för 31-åringen som verkligen hade siktet rätt inställt. Dessutom bokfördes han för bland annat nio returer, fem assists och fyra steals – imponerande.

 
F: Adam Ramstedt, Norrköping Dolphins (2)
Kvar sedan förra veckan. 25-årige Ramstedt fortsätter imponera under inledningen av säsongen och i segern mot Jämtland i tisdags stod han för ännu en dubbel-dubbel: 21 poäng och 13 returer, följde upp det med 12+11 i lördags mot Nässjö när Norrköping tog sin fjärde raka seger.

 
C: Dartaye Ruffin, Nässjö Basket (1)
Uppladdningen inför TV-matchen mot Umeå förra måndagen var inte den bästa för Nässjö som fick resa betydligt längre än man först tänkt på grund av vädret. När matchen väl kom igång var dock Nässjö det starkaste laget, och en spelare som verkligen visade framfötterna var lagkapten Dartaye Ruffin som noterades för bland annat 21 poäng och sex returer – på drygt 26 minuters speltid.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget