Fotograf: Johan Axelsson / Bildbyrån

Jämtland ändrar i truppen – Harris lämnar

Jämtland Basket och amerikanske spelfördelaren Eugene ”Gino” Harris är överens om att avbryta samarbetet. Harris har spelat 18 minuter per match i säsongsinledningen.

Jämtland Basket gör en förändring i spelartruppen. Guarden ”Gino” Harris lämnar truppen och nu letar klubben efter en ersättare. Charles Barton Jr som kom in som skadeersättare för Zach Lewis strax innan premiären har spelat de tre inledande omgångarna och är förstås det naturliga valet. Särskilt som Zach Lewis nu är frisk och spelade senast mot Norrköping Dolphins.
– Vi är överens med “Gino” att vi avbryter och önskar honom all lycka framöver. Vi pratar nu med (Challe) Barton om en fortsättning resten av säsongen och det finns intresse från båda parter. Ingenting är klart ännu och skulle det inte landa så tittar vi parallellt på alternativ och då är det i första hand på importmarknaden, säger Jämtland Baskets klubbdirektör Pecka Johansson.

”Gino” Harris har snittat tre poäng och knappt två assists per match på 18 minuters speltid under de inledande tre omgångarna och har inte kommit upp i den nivå som man hade hoppats på i Jämtlandslägret.
– Vi har väl alla sätt att ”Gino” har kämpat för att komma i kapp och båda parter var överens om att vi inte är där vi vill vara i dagsläget. Vi gör den här ändringen nu och vi ser gärna att ”Challe” blir kvar, säger Jämtlands tränare Adnan Chuk.

Nästa match för Jämtland är nästa tisdag 10 november hemma mot Köping Stars.

Text: Jämtland Basket

Dela inlägget