Fotograf: Montage

Inför: Umeå BSKT vs Nässjö Basket

Säsongens första måndagsmatch står för dörren när Umeå BSKT tar emot Nässjö Basket hemma i Umeå Energi Arena. Se matchen live på SVT24 eller SVT Play – uppkast klockan 19.34!

🏀 UMEÅ BSKT 🆚 NÄSSJÖ BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Måndag 2 november, kl 19.34
🏠 Umeå Energi Arena, Umeå
📺 SVT24 & SVT Play
💻 Livestatistik

Under seriepremiären i fredags föll Umeå BSKT borta mot BC Luleå med 96-72. Umeå har därmed noll poäng inspelade efter säsongens första match och placerar sig på en åttonde plats i en haltande tabell. Måndagens motståndare Nässjö Basket ligger för närvarande på en tredjeplats efter premiärseger i mötet mot Köping Stars, 78-76.

Inför måndagens möte har vi pratat med Nathan Dawit. Han tar med sig erfarenheter från fredagens möte mot BC Luleå och riktar fokus mot kvällens match:
– Vi har kollat mycket på video för att se vad vi gjorde bra och vad vi gjorde dåligt i första matchen men sen gäller det att ladda om, släppa den matchen och börja fokusera på nästa motstånd, säger Dawit.

📹 Klicka här för att se matchen på SVT Play! 📹

Så här säger Umeås huvudtränare Boris Balibrea till VK:s basketblogg inför kvällens TV-sända match:
– Det kommer att bli en riktigt tufft match, till och med tuffare än den vi spelade mot Luleå. Nässjö är nog ligans mest fysiska lag, de spelar extremt hårt med hög kontaktnivå både defensiv och offensivt så det kommer verkligen att bli en hård match.

Från och med igår 1 november är det okej med 300 personer på läktarna och det uppskattar Umeå.
– Förhoppningsvis kan vi få lite extra energi då det är möjligt att ta in lite mera publik, säger Boris Balibrea.

Text: Umeå BSKT

📹 Klicka här för att se matchen på SVT Play! 📹

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Umeå lider fortsatt lite av sviterna efter covid-19, men det är egentligen “bara” skadade Guim Exposito som är osäker till start.

Nässjö saknade skadade trion Filip Cantby, Joel Ekenstierna och Jordan Peltier i fredags.

LÄS MER HÄR: 🔗
Umeås hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget