Fotograf: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

Inför: Köping Stars vs Borås Basket

SBL smygstartade i söndags. I kväll tisdag kliver Köping Stars och Borås Basket in i handlingarna. Se premiären live på SBL Play – uppkast klockan 18.34!

🏀 KÖPING STARS 🆚 BORÅS BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Tisdag 20 oktober, kl 18.34
🏠 Karlbergshallen, Köping
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Äntligen premiär för Köping Stars, och än en gång står svenska mästarna Borås Basket för motståndet i Karlbergshallen.
– Kul med ny SBL-säsong, säger Köpings coach Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis

”Jotti” har en handfull spelare kvar från fjolårets succésäsong, samtidigt som Köping Stars fyllt på med spännande namn som Gustav Hansson, Craig Victor, Alan Zekovic, Michiel Peterson och Jonah Radebaugh.

Lägg därtill sent inkomne CJ Jackson, fjolårsstjärnan som kom att avgöra åtskilliga matcher till Stars fördel. CJ har visserligen bara hunnit med några få träningar med Stars, men är ändå väl bekant med spelsystem, organisation och Köping som hemort.

Coronapandemin har satt sina knöliga spår i planeringen av försäsongen, men ”Jotti” är nöjd med att ändå få till fem träningsmatcher.
– De har varit supernyttiga, men svårt att säga var vi står med vårt nya lag. Vi ska nu säkra vår identitet och tisdag kväll lägger vi fokus på hur vi ska stoppa Borås. Dels genom att spela enkelt, dels sätta in de offensiva vapen vi förfogar över.

”Jotti” och Köping Stars har alltid haft den entusiastiska Köpingspubliken som en ”sjätte spelare”, men i coronatider tappar Stars tills vidare den så viktiga hemmaplansfördelen. Å andra sidan lär de femtio på läktaren inte sitta tysta.

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

En som verkligen ser fram mot säsongsstarten är Köpings lagkapten Niklas Larsson. Han vilade först en vecka för en ljumskskada och drabbades därefter av coronasmittan med karantänsvistelse som följd.
– Jag har ändå känt mig frisk, och nu har jag haft en fin träningsvecka. Söndagsträningen kändes riktigt bra.

Niklas är kapten för en ny trupp av Starsspelare. Några bekanta ansikten finns med från fjolårssäsongen, men hälften är nya lagkamrater.
– Det har tagit lite mer tid än i fjol att få ihop truppen den här säsongen. Men det känns ändå bra – som om vi har något bra på gång.

Premiären i kväll mot Borås blir garanterat en tuff öppningsmatch, menar Niklas Larsson. Han har sett motståndaren i en tidigare träningsmatch och vet att Borås ersatt flera fjolårsstjärnor med nya, vassa importspelare.
– Men visst, det vore kul att upprepa bravaden från SBL-premiären mot Borås förra säsongen. Vi hade ett helvete på planen i 35 minuter – sedan vände vi och vann!

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

Så här säger Borås coach Henrik Svensson till Borås Tidning inför kvällens premiär:
– Vi är så redo som vi kan vara. Det år bara att köra. Köping har ganska många duktiga spelare. Men det är framförallt en lagmaskin.

Så här såg det ut när Köping vände och vann i förra säsongens premiär:

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Köping har alla spelare tillgängliga förutom nyförvärvet Alexander Larsson som rehabtränar.

Borås saknar långtidsskadade Fredrik Andersson (knå) och John Brändmark (hand).

LÄS MER HÄR: 🔗
Köpings hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget