Fotograf: Jesper Zerman / Bildbyrån

Landslagsmeriterad guard till Jämtland

Med endast några dagar kvar till SBL-premiären har Jämtland Basket hittat en korttidslösning för skadade guarden Zach Lewis. Landslagsmeriterade Charles Barton Jr ansluter och ska vara spelklar till nästa veckas premiär.

Jämtland Baskets stjärnguard Zach Lewis kommer inte vara spelklar till kommande veckas premiäromgångar i SBL på grund av den underkroppsskada han åtdrog sig i matchen mot Nässjö under försäsongen. Prognosen lyder att det rör sig om åtminstone ett antal veckor innan Lewis är tillbaka på planen.

Jämtland har nu hittat en temporär lösning på guardsidan. Svenska landslagets Charles ”Challe” Barton Jr är ledig och kommer att tillhöra Jämtland Basket under inledningen av ligasäsongen.
– En optimal lösning för oss – och för ”Challe” om du frågar mig. Vi får en erfaren spelare som snabbt kan komma in i vårt program, vi slipper slita för mycket på övriga truppen och undvika att ändra för mycket i rollfördelningen – och ”Challe” får en bra inledning på säsongen, säger Jämtlands tränare Adnan Chuk i ett pressmeddelande.

Den 28-årige landslagsguarden avslutade fjolårssäsongen med sex matcher i Österrike och topplaget Gmunden innan Corona-avbrottet. Han inledde dock säsongen i Djurgården Basket. Efter tre år på Oregon State i NCAA div 1 har Barton även spelat med Sundsvall Dragons och som utlandsproffs i Tyskland, Italien och Belgien.
– ”Challes” ambition är förstås att hitta ett utlandsjobb under hösten, men det en speciell situation just nu med stor osäkerhet även ute hos de europeiska klubblagen. För vår del blir det här en bra och kostnadsneutral lösning. Förvisso kortsiktig men det känns som det mesta handlar om det korta perspektivet just nu säger Jämtlands klubbdirektör Pecka Johansson.

Jämtland ska inleda grundserien i SBL på tisdag nästa vecka med bortamatch mot Umeå BSKT. Nu är det högst sannolikt att det inte blir så då Umeålaget har flera Corona-fall i truppen. Ett besked väntas under fredagen.
– Vi har tät dialog med motståndarna och förbundet och är beredda på spel eller matchflytt. Jag tror vi får förhålla oss till det här läget ett tag till, säger Pecka Johansson.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

Dela inlägget