Fotograf: Norrköping Dolphins

Norrköping inledde med storseger

Säsongens första träningsmatch spelades på tisdagskvällen för Norrköping Dolphins och SBL-nykomlingen Fryshuset Basket. Östgötarna tog en komfortabel seger, 104-59.

Hemmalagets tränare Mikko Riipinen sa inför matchen att han ville se hög intensitet med snabba omställningar i både anfall och försvar, väl medveten om att hans lag tränat tufft under en längre tid. Norrköping Dolphins nya amerikaner är alla på plats varav, Terry Larrier, den senast anlände, gjorde sitt första pass under måndagen, vilket innebär att truppen nu är komplett.

Mikko Riipinen spelade med många rotationer så att alla skulle få visa upp sig och det var lite som att “släppa ut kalvar på grönbete” vilket naturligtvis skulle ge utrymme för misstag.

>>> FÖLJ HELA FÖRSÄSONGEN HÄR – ALLA RESULTAT! <<<

Matchen inleds med bra intensitet från båda håll, men det blir Fryshuset som öppnar med fem snabba poäng. Dolphins spelar tätt bakåt och flyttar boll riktigt bra samtidigt som man bjuder på lite basketgodis. Perioden blir ändå helt jämn, 21-21, efter att Dolphins varit mindre effektiva i slutminuterna.

Dolphins öppnar med ett run på 8-0 i andra perioden och Fryshuset kallar timeout och man kan göra lagets två första poäng från linjen efter fem minuter. Dolphins trummar på och det är lätt att gilla vad man ser därute eftersom man även är effektiva då man gör 29-13 i perioden som ger 16 upp, 50-34, i halvtid.

Det blir inte samma intensitet i början av tredje perioden så med ledning 62-42 efter knappa halva perioden kallar coach Mikko Riipinen timeout. Periodens stora behållning blir David Jolinders dunderblock på en helt fri motståndare efter ett fast break från Fryshuset. 22-17 i tredje ger 72-51 inför sista perioden.

Dolphins täpper till bakåt och Fryshuset tillåts bara göra två poäng på de första åtta minuterna i fjärde perioden medan man levererar framåt. Dolphins gör processen kort med Fryshuset och vinner med klara 104-59 efter förkrossande 32-8 i sista perioden. Samtliga Dolphins spelare gör en godkänd insats alla får göra poäng.
– Det var ett steg framåt, vissa delar i försvaret måste vi jobba på och jag är nöjd med att vi orkar springa så att vi kommer till skott, säger Riipinen efter matchen.

https://www.instagram.com/p/CFeQt4cJqb6/?utm_source=ig_web_copy_link

>>> FÖLJ HELA FÖRSÄSONGEN HÄR – ALLA RESULTAT! <<<

MATCHFAKTA:
Norrköping Dolphins – Fryshuset Basket 104–59

(21–21, 29–13, 22–17, 32–8)
Poäng, Norrköping: Phil Carr 18, Kamau Stokes 15, Adam Ramstedt 13, Terry Larrier 13, David Jolinder 11, Hampus Åhlin 10, Lukas Lindh 8, Felix Terins 7, Tim Schüberg 4, Hugo Bergström 3, Hugo Lilja 2.
Fryshuset: Aleksa Solevic 19, Nemanja Kutic 11, Basem Abdulkader 8, Rami Ghanem 5, Leonard Halling 5, John Thörnblom 4, Leo Chatziathanasiou 3, Erik Flood 3, Faisal Beh.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget