Fotograf: Montage

Mångsidig guard klar för Köping

Jonah Radebaugh, 23 år och 191 centimeter lång. Efter avslutade studier på University of Northern Colorado gör han i vinter sin första proffssejour med spel i SBL för Köping Stars.

Coachteamet i Köping har valt Jonah eftersom han är ett perfekt verktyg att ha på guardpositionerna – en längre guard som vet hur man gör poäng, tar returer och passar bollen. Dessutom har Jonah en riktigt stark egenskap, nämligen försvar. Tre gånger har han blivit utnämnd till ”Årets försvarare” i sin ”conference”. Tilläggas kan också att han satte hela 44% bakom trepoängslinjen sitt sista år på college.
– Jonah är en tvåvägspelare som kan göra mål på många olika sätt och skapa åt andra offensivt. Jonah är en erkänt bra försvarare som även kommer hjälpa oss i returtagningen. Han besitter egenskaper både på och utanför plan som vi har letat efter i vårt lagbygge, säger Köpings tränare Panagiotis Nikolaidis.

Dela inlägget