Fotograf:

Berkelund vänder hem till SBBK

Den 23-årige Samuel Berkelund som har Södertälje Basketbollklubb som moderklubb, väljer nu efter två säsonger utomlands att återvända till Sverige och Södertälje.
– Vi ska vinna SM-guld, säger Berkelund.

Samuel Berkelund är basketfostrad i Södertälje och förutom över 50 matcher i Basketettan för SBBK:s utvecklingslag ingick han även i SBBK:s trupp som tog SM-guld säsongen 2015-2016.

Säsongen efter gick Berkelund till Jämtland Basket i SBL där han gjorde 35 matcher och snittade drygt 14 minuter per match.

Efter två säsonger utomlands, först i den rumänska klubben BC Athletic Constanta och nu närmast i norska Gimle BBK, är han tillbaka där allt började.
– Jag är väldigt glad att han (Samuel) kommer hem, en som vuxit upp i klubben. Han har varit iväg och fått erfarenhet. Vi får en fantastisk lagspelare, som har ett bra skytte och som kan spela försvar ute på golvet. Han kommer passa in väldigt bra i laget, säger Södertälje-tränaren Ludwig Degernäs och fortsätter:
– Jag förväntar mig att han ska kunna prestera mot alla lag i ligan. Han är inte här för att se och lära, han är här för att spela minuter. Sen hur många minuter det blir är oavsett spelare svårt att säga inför säsongen, man får förtjäna sina minuter. Men redan nu under försäsongen är det tydligt att han har mycket hunger och vilja och att han kommer gå in och ge allt för laget.

Samuel Berkelund var under förra säsongen skadedrabbad och det blev inte så många matcher för den 203 centimeter långe forwarden som blev tvungen att operera sig.
– Det känns väldigt bra att vara tillbaka i SBBK. Jag känner de flesta i klubben och jag har fått hjälp med rehab under sommaren. Jag har spelat större delen av min basketkarriär här så det känns väldigt tryggt, säger Berkelund.

Vad har du för förväntningar på säsongen?
– Vinna SM-guld. Jag själv hoppas kunna spela så många minuter som möjligt och utvecklas som basketspelare. Jag vill bidra med mycket energi, hustle och ta offensiva returer.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

Text: Rikard Aspegren (Södertälje BBK)

Dela inlägget