Fotograf: Simon Eliasson / Bildbyrån

Spansk pointguard klar för Umeå

Snabb, teknisk och smart. Det är tre ord av många att beskriva guarden Guim Exposito med. 26-åringen har ett flertal bra kvalitéer och erfarenhet av spel i både Spanien och Sverige. Nu är han klar för Umeå BSKT.

Under smeknamnet “Speedy Gonzales” spelade Guim Exposito två säsonger i Wetterbygden Stars, senast 2018–2019 där han snittade tolv poäng, tre returer och två steals per match. Efter det har han spenderat en säsong i Spaniens andraliga och nu ser han fram emot att ansluta till Umeå.

Exposito som även är utbildad biokemist förväntar sig att laget kommer att spela högkvalitativ och underhållande basket under den kommande säsongen.

Huvudtränare Boris Balibrea är bekant med Exposito från hans tränaruppdrag i Wetterbygden. Balibrea beskriver den 198 centimeter långe guarden som en basketsmart attackspelare.
– Med Guim får vi en spelare som kan hjälpa oss på flera olika positioner, en komboguard som är bekväm med att attackera korgen likaväl som han utan problem kan ta rollen som spelfördelare. Dessutom kan han med sin längd (198 cm), fysiska kondition och spänst agera som forward och ta returer, säger Balibrea.

Balibrea är positiv till Expositos erfarenhet och tror att han kommer passa väl in i den spelstil han vill föra.
– Guim Exposito kan den svenska ligan och vet vilken typ av spel jag vill implementera i Umeå. Han passar perfekt i det lag vi bygger.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

Text: Emma Järvholm (Umeå BSKT)

Dela inlägget