Fotograf: Kenta Jönsson / Bildbyrån

Pita klar för ytterligare en säsong i Södertälje

Södertälje Basketbollklubb, SBBK, meddelar idag att Dino Pita, 31, valt att förlänga kontraktet med SBBK:s herrlag.

– Vi är självklart jätteglada över att Dino skrivit på, han är en SBBK:are med rätt karaktär och stor erfarenhet. Viktigt för oss att i ett svårt läge, där vi av många orsaker väljer att satsa på ett ungt lag, också få in Dinos stora kvalitéer i lagbygget, säger Johan Strömwall, klubbdirektör i SBBK och fortsätter:
– Vi har jobbat hårt för att hitta en lösning som fungerar i dessa osäkra tider, och tycker att vi lyckats bra.

Ludwig Degernäs, tränare i Södertälje:
– Dino hade en tuff säsong senast med många skador, så jag är övertygad att Dino kommer hungrig, revanchsugen och redo att hjälpa laget. Med Dino får vi in bland annat hans skyttekvalité och oräddhet att ta stora och tuffa skott i slutet av matcher.

Dino Pita som snittade drygt 13 poäng per match i fjol, blir därmed den nionde spelaren med kontrakt i SBBK över kommande säsong.
– SBBK är min moderklubb och det är här jag vill spela, och det har hela tiden varit mitt mål nu också. Jag har haft tålamod och förstår så klart den tuffa tid som råder för idrotten, så därför är det extra skönt när det nu blivit klart, säger Pita.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

Dela inlägget