Fotograf: Montage

Han blir förste amerikan in i Norrköping

Norrköping Dolphins har kontrakterat sin förste amerikanen inför kommande säsong. Terry Larrier är 24 år, har spelat på respekterade University of Connecticut och har bland annat skrivit kontrakt med NBA-laget Dallas Mavericks.

Åttonde spelaren att ansluta till Norrköpings Dolphins är amerikan och heter Terry Larrier. Med sina 203 centimeter och 88 kilo kommer den New York-födde forwarden bidra med mycket – inte minst poänggörande.
– Vi är glada att få chansen att ta hit Terry. Han är en spelare med många kvaliteter som vi söker i en vingspelare. Han kan göra poäng och skjuta vilket var viktigt för oss när vi kollade, men han kommer också tillföra storlek då han är väldigt lång för sin position, säger Norrköping tränare Mikko Riipinen.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

Efter examen på ”Uconn”, 2018, anslöt Larrier till Memphis Grizzlies NBA Summer League-lag och i juli samma år skrev han ett kontrakt med NBA-laget Dallas Mavericks – och tränade dagligen med bland annat superstjärnan Luka Doncic. Tyvärr avslutades kontraktet på grund av en skada.

Förra säsongen spelade 24-åringen i NBA G League med Agua Caliente Clippers där han snittade 7.6 poäng och 2.3 returer per match.
– Terry har fina meriter från både college med ”Uconn” och spel i G League, men hade lite otur med en skada. Vi har lagt mycket tid på att kolla upp hur han status är idag. Vi har också mycket fina möjligheter med vårt medicinska team bestående av fystränare Micke Stenbom, Ted Hagberg och Moa Holdaj Pettersson, säger Mikko Riipinen och avslutar:
– Vi ser fram emot att få hit en spelare som Terry.

På torsdag är det dags för näste amerikan att presenteras.

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget