Fotograf: Montage

Lindh stannar i moderklubben

Lucas Lindh lämnar inte moderklubben Norrköping Dolphins. Talangen är klar för ännu en säsong.
– Lucas brinner verkligen för Norrköping som stad och Dolphins som klubb, säger tränaren Mikko Riipinen.

Spelare nummer fyra i nästa säsongs lagbygge blir ett välbekant ansikte. Ett Norrköpingsansikte. Lucas Lindh har bestämt sig för att stanna i moderklubben – vilket förstås gläder Mikko Riipinen.
– Lucas är viktig spelare i vårt lagbygge. Lucas brinner verkligen för Norrköping som stad och Dolphins som klubb. Just det är väldigt viktigt för oss. Han vill inget hellre än att vid ska ha framgång för Norrköping.

Lucas Lindh har hunnit att fylla 22 år och har fortfarande en lång karriär framför sig.
– Han visade under förra säsongen att han definitivt kan spela i SBL och utvecklades under säsongen. Denna säsong kommer vi försöka hjälpa Lucas att ta ytterligare steg och få fler dimensioner i sitt spel och bli lite mer flexibel. Lucas är en mycket omtyckt lagkamrat och jobbar väldigt hårt både på träning och match, menar Mikko Riipinen.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

I laget finns sedan tidigare trion Tim Schüberg, Felix Terins och Adam Ramstedt, och arbetet med att fylla på nästa säsongs trupp fortsätter.
– Vi tränar på för att spelarna ska ha bra förutsättningar att utvecklas. Vi vill försöka kolla på att göra klart med en eller två spelare till den närmsta tiden, om vi hittar rätt person med rätt egenskaper på planen, avslutar Mikko Riipinen.

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget