Fotograf: Montage

Inga lag flyttas ned från SBL nästa säsong

Eftersom den ekonomiska osäkerheten fortfarande är stor för elitföreningarna har Svenska Basketbollförbundets Tävlingsutskott beslutat att inga lag flyttas ned från SBL herr säsongen 2020/2021.

Beslutet innebär att säsongen 2021/2022 kan spelas med upp till 12 lag i SBL herr. Detta eftersom lag från Superettan fortfarande ska ha möjligheten att kvalificera sig för spel i den högsta serien.
– Det har varit ett önskemål från serieföreningen att inga lag ska kunna flyttas ned nästa år. Motivet är såklart att underlätta för lagen att inte behöva ta kortsiktiga kostnader för att rädda sig kvar, säger Olle Lundén, tävlingsansvarig på Svenska Basketbollförbundet.

Tävlingsutskottet beslutade även att SBBF inte kommer att tillämpa regeln om minst 50% hemmafostrade spelare om ett lag åker med endast 8 spelare till bortamatch.

SBBF har sedan tidigare tagit beslut om kostnadslättnader nästkommande säsong så som inga matchkommissarier, slopade administrationsavgifter och minskat antal spelare som behöver byta om per match.

Beslutet gäller även SBL dam.

Källa: Svenska Basketbollförbundet

Dela inlägget