Fotograf: Simon Eliasson / Bildbyrån

Ytterligare en pusselbit klar för Umeå

Umeå BSKT:s senaste nyförvärv är ingen mindre än Jonathan Peleg. Guarden kommer senast från spel i Wetterbygden Stars, och beskrivs som en stark försvarsspelare med ett skickligt attackspel.

Jonathan Peleg, född 1994, kommer ursprungligen från Göteborg och har Högsbo Basket som moderklubb. Han har haft en framträdande roll i Wetterbygden de senaste två säsongerna och nu får han även visa upp sig i Umeå-linnet. Säsongen 2019/2020 snittade den 191 centimeter långe guarden 26 minuter, drygt nio poäng och nästan tre returer på 33 spelade matcher.

Peleg ser fram emot spel i Umeå och är förväntansfull på säsongen som kommer.
– Jag är väldigt glad över att få möjligheten att vara en del av Umeå BSKT. Jag ser fram emot att spela ännu en säsong för coach Boris (Balibrea) och har förhoppningarna att komma långt i slutspelet med laget som han sätter ihop med en redan stark stomme av Nathan Dawit och Co. Med allt som Umeå BSKT besitter har vi de perfekta förutsättningarna för att lyckas, säger Peleg.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

Huvudtränare Boris Balibrea är mycket positiv till den nya värvningen och har stort förtroende för Peleg:
– Jag litar på honom till hundra procent. Jag har jobbat ihop med honom de senaste två åren (i Wetterbygden) och vet allt om det han har med sig till laget. Peleg är ligans bästa försvarare, han sticker ut för sin hängivenhet och uppoffring, samt för sin kunskap och förmåga att läsa spelet. En spelare som knappt gör några misstag och som gör sina medspelare bättre. Offensivt väldigt solid och blir bara bättre för varje år.

Text: Emma Järvholm (Umeå BSKT)

Dela inlägget