Fotograf: Johan Axelsson / Bildbyrån

Leth förlänger ytterligare en säsong

Tredje spelaren att skriva på för Umeå BSKT säsongen 2020/2021 är Anton Leth. Forwarden har varit i klubben sedan 2016 och har för varje säsong tagit nya kliv framåt.

Anton Leth, född 1997, ser fram emot den kommande säsongen, han har fått ett bra intryck av nye tränaren Boris Balibrea och tror på den spelfilosofi han vill föra.
– Det känns jättebra att vara kvar i Umeå ännu en säsong. Jag har fått ett starkt första intryck av coach Boris och tycker det ska bli intressant att spela med en annan spelstil jämfört med tidigare säsonger. Vi kommer vara ett aggressivt lag som kommer att bjuda hemmapubliken på underhållning av hög kvalité.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

Den 192 centimeter långe forwarden gjorde framsteg under föregångna säsongen och har som mål att bli mer stabil i sitt spel.
– Jag tycker att jag gjorde framsteg under förra säsongen där jag hade en större roll än tidigare. Samtidigt var det upp och ner med speltid och jag hade några riktigt bra matcher, men lyckades inte riktigt hålla den nivån genom hela säsongen. Mitt mål med nästa säsong är att utveckla mitt spel ytterligare och visa att jag kan vara en stabil skytt på den högsta svenska nivån.

Boris Balibrea är positiv till förlängningen och ser Anton som en ambitiös spelare med viljan att jobba hårt.
– Anton är en ung spelare med ambitionen och viljan att jobba hårt, vi vill ha precis den typen av spelare med kapacitet att växa under säsongen. Han kommer att hjälpa oss mycket i försvar med energi och intensitet, är en bra skytt som förhoppningsvis kommer att utvecklas mer. Vi fortsätter att bygga laget från en svensk kärna och det är ett perfekt exempel på att Umeå BSKT är ett väldigt bra ställe för unga och talangfulla spelare, säger Balibrea.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

Text: Emma Järvholm (Umeå BSKT)

Dela inlägget