Fotograf: Montage

Efter spel på college – Höök vänder hem

Nässjö Basket meddelade under fredagen att David Höök skrivit på för laget. David är fostrad i klubben och har efter år på college valt att nu återvända hem och prova på spel i SBL.

– Jätteroligt att få välkomna hem Nässjö-sonen igen efter flera år ifrån Höglandet. David har visserligen tränat med oss varje sekund han vart hemma i stan även när han haft uppdrag för andra klubbar, men nu kommer han få egna grönvita kläder att representera och inte få låna från resten av grabbarna, säger Nässjös tränare Joakim Källman till klubbens hemsida.

Källman fortsätter:
– I David får vi en spelare med ett enormt högt tak. Med sin fysik och sitt försvarsspel kan han redan nu ta en roll i vårt lag, men med fortsatt rätt träningsattityd och utveckling i sitt spel kan rollen och Davids framtid bli riktigt, riktigt ljus. Jag har jobbat i flera landslag med David ända sedan han var 15 år gammal men nu ska det bli väldigt kul att få honom en hel sommar och en hel säsong 2020/2021 och jobba kontinuerligt med hans utveckling.

David Höök:
– Otroligt roligt att få möjligheten att för spela den klubb och stad som jag är vuxit upp och lärde mig spela basket i. Det har varit en dröm sen jag var liten och torkade golvet på ligamatcherna att en gång få dra på sig Nässjö-linnet. Mina förväntningar inför säsongen är höga, jag tror på sättet coach Jocce och Adam vill spela på och tror att ni som tittar på det kommer att älska det. Hoppas ni kommer titta på matcherna hemifrån för jag tror att denna säsongen kommer vara något speciellt. Jag kommer ge allt på plan för att ge tillbaka lite till dom som har hjälpt mig på vägen i Nässjö Basket.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

Text: Nässjö Basket

Dela inlägget