Fotograf: University of Toronto (Robert Reyes)

Han är Umeås andra nyförvärv

Umeå BSKT:s senaste värvning heter Daniel Johansson och kommer närmast från University of Toronto. Innan åren i Kanada befann sig den 203 centimeter långe forwarden i Solna och spelade där med deras basketettan- och ligalag.

Daniel Johansson har haft en stabil roll under sina fem säsonger i Toronto och snittade det senaste året 25 minuter, 9 poäng och 4,7 returer på 21 spelade matcher. 25-åringen ser nu fram emot att komma hem till Sverige och att spela i SBL.
– Det ska bli spännande att komma tillbaka till Sverige och vara en del av Umeå BSKT. Klubben har fått mig att känna mig välkommen och det känns som att jag kommer kunna bidra med mycket både på och utanför planen, säger Johansson i ett pressmeddelande.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

Utöver klubbspel har 25-åringen erfarenhet av de svenska ungdomslandslagen. Han är effektiv utanför trepoängslinjen, kan skapa egna lägen och har med sin storlek möjlighet att ta plats under korgarna.
– Jag förväntar mig att vi kommer bygga ett lag som kan känna att vi kan vinna varje match vi spelar. Med coach Boris Balibreas spelstil kommer vi att vara ett lag med mycket bollrörelse i offensiven, vilket kommer göra oss svårstoppade. Mitt mål är att kunna bidra med att stretcha ut golvet med mitt skytte samtidigt som jag kan göra skillnad under korgarna. Som lag tror jag att en slutspelsplats kommer vara ett bra mål att sätta för oss. Framförallt ser jag fram emot att vara en del av ett lag som har en tydlig identitet och inte backar för någon. Coach Balibreas fartfyllda spelstil kommer vara underhållande för fansen och förse oss spelare med den bästa positionen vi kan vara i för att vinna matcher, säger Daniel Johansson.

Borås Balibrea står positiv till den nya värvningen och ser Johansson som en viktig del i det nya lagbygget.
– Jag är supernöjd över att få in Daniel i laget, en ung spelare men med erfarenhet både i Sverige och från college. Han kommer att kunna hjälpa oss med att sprida golvet med trepoängsskytte och producera i en mot en-situationer. Han är också bra på att posta upp och skapa fördelar och ovanpå allt en stark returtagare. Han kommer med bra personliga referenser och jag har fått en bra känsla i våra samtal som vi haft de senaste dagarna. Ung hungrig spelare och en bra person, vi fortsätter bygga lagets kärna.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

Text: Umeå BSKT

Dela inlägget