Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Meriterat nyförvärv till Köping

Efter sex säsonger i Jämtland Basket så kommer nu flyttlasset gå vidare söderut i Sverige för 25-årige Gustav Hansson. Under fredagen meddelade Köping Stars att guarden skrivit på för klubben.

Gustav Hansson, 25 år, kommer närmast från spel med SBL-kollegan Jämtland där han tillbringat de sex senaste säsongerna med bland annat SM-semifinal säsongen 2018/19 på meritlistan.
– Jag ser fram emot en ny utmaning med Köping Stars där jag tror att jag kan utvecklas väldigt mycket, både som person och spelare. Jag har haft en bra dialog med coach “Jotti” (Panagiotis Nikolaidis) och rollen vi har diskuterat blir ett bra kliv framåt för mig. Köping Stars känns som en driven och satsande klubb och det känns väldigt roligt att få vara en del av det. Jag har en väldigt bra känsla inför kommande säsong och tror att vi kan få ihop ett riktigt bra lag i Köping, säger Gustav Hansson.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

Panagiotis Nikolaidis:
– Gustav besitter egenskaper jag värderar högt och är en spelare som vi varit intresserade av tidigare, att han nu väljer att fortsätta sin karriär i Köping Stars är något jag tror passar båda parter mycket väl. Gustav är en aggressiv försvarare och offensivt kan han både attackera korgen och skjuta från distans, lägg därtill att han även är en skicklig passningspelare.
– Jag hade förmånen att få jobba med honom en vecka i framtidslandslaget och vet att detta är en lagspelare och en kille som alltid ger 100 % på träning och match. Jag och övriga staben ser verkligen fram emot att få jobba med honom och övriga laget i augusti där Gustav kommer bli en viktig pjäs i Köping Stars anno 2020/21.

>>> SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu! <<<

Text: Köping Stars

Dela inlägget