Fotograf: Bildbyrån (montage)

Zekovic byter Norrköping mot Jämtland

Jämtland Basket har gjort klart med första nyförvärvet inför SBL-säsongen 2020/21. Anes Zekovic, senast från Norrköping Dolphins, är klar för Östersundslaget.

Jämtland Basket har gjort klart med sitt första nyförvärv inför kommande säsong. Det är den 24-årige guarden Anes Zekovic som efter två säsonger i Norrköping Dolphins nu tillhör Östersundslaget. Zekovic, basketuppfostrad i Uppsala, gjorde ett rejält kliv i utvecklingen under fjolårssäsongen där han med ett snitt över 11 poäng på 25 minuter per match var starkt bidragande till att Norrköping överraskade många trots en förväntade ”mellansäsong”.
– Vi är förstås mycket glada över att Anes väljer oss. Han är en mångsidig spelare som kan användas på flera positioner, är under stark utveckling och har det här ”soldathjärtat” som vi letar efter, säger Jämtlands nye tränare Adnan Chuk.

Att det var just Adnan som lockade Anes Zekovic från Uppsala till Norrköping inför säsongen 2018-2019 har förstås varit en bidragande orsak till valet av Jämtland Basket. Coach och adept har jobbat ihop tidigare:
– När Adnan hörde av sig och presenterade Jämtlands ambitioner och program var det genast intressant och till slut ett ganska lätt beslut. Jag känner ju Adnan sedan tidigare och jag ju sett Jämtlands utveckling de senaste säsongerna med fullsatt Sporthall och det känns förstås lockande. Ser verkligen fram emot att komma upp och vi hoppas alla att inomhusidrotten är i full gång till hösten. Jag vill också passa på att tacka Norrköping Dolphins organisation för den här tiden, säger Anes Zekovic.

Med rekryteringen av Zekovic börjar Jämtlands lagbygge ta form och ytterligare pusselbitar kan komma att läggas i närtid.
– Vi tror att vi kan presentera ytterligare 3-4 spelare ganska snart. Vi har en gemensam bild av vad och hur vi vill bygga laget och känslan är att vår attraktionskraft som klubb har höjts. Det är framförallt den svenska marknaden som prioriteras just nu tillsammans med spelarna från senaste truppen. Sedan kommer vi vara mycket försiktiga vad gäller importspelare med tanke på det oroliga läget. Sannolikt pratar vi om tidigast senare delen av sommaren innan vi har bättre grepp på intäktssidan vilket kommer vara avgörande för vår slagkraft, säger Jämtlands klubbdirektör Pecka Johansson.

Anes Zekovic blir Jämte fullt ut från och med i början på augusti och med på resan följer även sambon Alva Stark. Stark som nyligen presenterades som head coach för Östersund Basket.
– I det här sammanhanget är det nog mer jag som är medföljande men det blir ett äventyr för oss båda, säger Anes Zekovic.

Pecka Johansson:
– Det var faktiskt två parallella operationer som till slut sammanföll och resultat blev ju att vi får två riktigt bra tillskott till basketen i stan.

Jämtlands trupp är i dagsläget tre till antalet och utgörs av: Anes Zekovic, Tavrion Dawson och lagkaptenen RT Guinn.

Text: Jämtland Basket

Dela inlägget