Fotograf: Simon Hastegård / Bildbyrån

Lagkaptenen stannar i Norrköping

Tim Schübergs karriär fortsätter i Norrköping Dolphins. Lagkaptenen har idag skrivit på för två nya säsonger.
– Väldigt skönt att vara på samma plats under en längre tid, säger Schüberg.

Motorn blir kvar hos östgötarna. Tim Schüberg ska göra sin sjätte och sjunde säsong i Norrköping Dolphins.
– Väldigt skönt att vara på samma plats under längre tid. Jag fick en bra deal med Mikko (Riipinen, tränare) och David (Bergström, ordförande), vilket gör mig trygg i min roll och kan bygga vidare på det jag kan, säger Schüberg.

Den nu 24-årige (25 på måndag) guarden klev under förra säsongen in i rollen som ny lagkapten, efter att Joakim Kjellbom lagt skorna på hyllan. Han tog emot förtroendet på bästa sätt och ledde Norrköping Dolphins på bästa sätt från första till sista match.
– Dolphins är en professionell klubb som tar hand om spelarna och utvecklar många. Det flöt på bra den gångna säsongen och vi vet inte hur det hade gått i ett slutspel.

Först Adam Ramstedt, sedan Felix Terins och nu Tim Schüberg. Tränaren Mikko Riipinen har en väldigt fin grund att stå på – redan i mitten av april.
– En jätteduktig spelare som tog stora kliv förra säsongen. Han fick bra stöttning i rollen som lagkapten av Anton Saks och haft bra förebilder innan. Han skötte den biten jättebra. Tim är en väldigt bra person och jag tror folk utanför Norrköping inte vet om det fullt ut. Han har gjort stort avtryck i Norrköping och i Dolphins, säger Riipinen.

Tim Schübergs kontrakt är skrivet på två år.

SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu!

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget