Fotograf: Kenta Jönsson / Bildbyrån

Dawson förlänger med Jämtland

Förste spelaren klar för Jämtland Basket och SBL 20/21 – Tavrion Dawson återvänder efter långtidsskada och blir Östersundslagets första pusselbit i det kommande lagbygget.

Med kanske den mest imponerande försäsongen i Jämtland Baskets historia där finska topplag besegrades på löpande band och där den 22-årige amerikanske forwarden var minst sagt bidragande fanns stora förväntningarna inför säsongsstarten i höstas. Tyvärr satte det hjärtskärande benbrottet i premiärmatchen mot Djurgården stopp för Dawsons första säsong i Sverige och förändrade Jämtlands planering rejält.

Under säsongen har i stället Tavrion jobbat hårt med rehabilitering och fått se Jämtland växa steg för steg till en riktig utmanare inför slutspelet. Trots skada och nedstängning av i princip all arenaidrott på grund av Coronavirus så är Dawson optimistisk inför framtiden:
– Jag är jättetaggad att komma tillbaka till Östersund nästa säsong. Klubben har gett mig mycket kärlek och respekt kring min skada och rehabilitering. Jag längtar till att få komma tillbaka i 100 % form, visa fansen vad jag kan och göra staden stolt, säger Tavrion Dawson.

Kommande månad slutför ”Tay” sin rehabilitering och där planen är att spela i någon av de amerikanska eller kanadensiska sommarligorna innan han ansluter till försäsongsträningen i augusti igen.
– Vi såg ju Tavrions kvalitéer på försäsong där han med sitt kompletta forwardspel kändes som väldigt modern och var definitivt en nyckelspelare och anledning till att vi kände stor optimism inför säsongsstarten. Det grusades ju tyvärr snabbt och vi fick bygga om rätt mycket innan vi till slut hittade rätt under våren. Vi var ganska snabbt inne på att titta på möjligheter att hitta ett längre samarbete med ”Tay” och trots de oroliga tider som vi är i så fullföljer vi nu de planerna. Hans rehab har gått bra och det finns inget som tyder på att han inte är i full styrka när vi kör igång i höst, säger Jämtlands klubbdirektör Pecka Johansson.

Med Dawsons påskrift är första pusselbiten lagd i Jämtland anno 20/21. Många bitar återstår, däribland den kanske viktigaste – vem som ska coacha laget till hösten.
– Vår förhoppning är såklart att vi har headcoach och staben runt laget på plats snarast vilket förstås underlättar när vi börjar forma truppen. Samtidigt är det tidigt ännu och ett väldigt speciellt läge med stor osäkerhet kring ekonomiska förutsättningar inte minst och där det sannolikt kommer att vara stiltje på spelarmarknaden ett tag till. Den respons vi får så här långt från våra samarbetspartners är trots allt mycket positiv vilket känns fantastiskt bra, avslutar Johansson.

SILLY SEASON 2020/21: Så är läget i ditt lag – just nu!

Text: Jämtland Basket

Dela inlägget