Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: BC Luleå-Borås Basket

En glödhet seriefinal spelas under måndagskvällen när BC Luleå tar emot serieledande Borås Basket hemma i Luleå Energi Arena. Matchen kan du se gratis på SVT Play – uppkast klockan 19:04!

🏀 BC LULEÅ 🆚 BORÅS BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Måndag 9 mars, kl 19:04
🌍 Luleå Energi Arena, Luleå
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SVT Play!

BC Luleås rookie Pelle Larsson stod för ett nytt personbästa i poäng mot Norrköping Dolphins i helgen. Nu hoppas han fortsätta på den inslagna vägen i måndagens seriefinal mot Borås Basket.
– Det är alltid kul med en utmaning, säger Larsson.

Pelle Larsson, 19, som tillhör RIG Luleå till vardags fick en utvecklingsplats hos BC Luleå i somras. Ingen hade då kunnat ana hur stor roll han skulle få i SBL-laget ett antal månader senare. I lördags stod han för ett nytt personbästa när BC Luleås bortabesegrade Norrköping Dolphins. Larsson blev poängbäst i matchen med 19 och tog även fem returer samt skickade ut fem assist.

Totalt över hela säsongen snittar han 7.6 poäng och 2.8 returer på 19:25 i speltid per match.
– Man är alltid nöjd när man får göra lite poäng. Men det började i defense. Jag kände mig bekväm i försvar och då blir det lättare i anfall, säger Pelle Larsson.

Under måndagen tar BC Luleå emot tabellettan Borås Basket på hemmaplan. Det är seriefinal och Luleå-lagets första hemmamatch på över en månad vilket gör ett det finns ett stort sug bland spelarna att få visa upp sig för hemmafansen igen.
– Det är ett tufft motstånd. Det är kul att få spela på hemmaplan igen. Det var ett tag sedan, säger Larsson.

📺 Klicka här för att se matchen på SVT Play!

Borås Basket är, precis som BC Luleå, ett lag som spelar i högt tempo och bygger mycket av sitt spel på trepoängsskytte. För att Luleå-laget ska lyckas besegra serieledaren måste man få ihop en bra defensiv match.
– Det börjar i defense. Vi måste få ’stops’ och springa på dem. Men också att vi tar bra avslut själva så att de inte kan springa på oss, säger Pelle Larsson.

Är det någon spelare man måste se upp med hos Borås?
– De har två tekniskt duktiga guarder. Elvar Fridriksson och Marcus Tyus. Båda två skjuter bra också så vi får hålla ett extra öga på dem.

Du har fått försvara Fridriksson en del tidigare. Hur har det varit?
– Det är alltid kul med en utmaning. Det har gått bra hittills men vi får hoppas att det går bra i dag också.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå kommer till spel utan skadade Quinton Upshur samt guarden Daniel Eliasson som saknas på grund av blindtarmsoperation.

Borås saknar endast långtidsskadade lagkaptenen Fredrik Andersson.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget