Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Norrköping Dolphins-BC Luleå

Norrköping Dolphins spelar under lördagen mot BC Luleå hemma i Stadium Arena vilket är det fjärde och sista mötet i grundserien. Matchen ser du på SBL Play – uppkast klockan 17:34!

🏀 NORRKÖPING DOLPHINS 🆚 BC LULEÅ
🏆 SBL Herr
📆 Lördag 7 mars, kl 17:34
🌍 Stadium Arena, Norrköping
💻 Livestatistik

📢 OBS!
TV-sändningen på SBL Play kommer starta klockan 17:15. Detta då Norrköping Dolphins inför matchen kommer hylla Joakim Kjellbom som i våras la skorna på hyllan.

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

Tidigare möten har vunnits av BC Luleå under en tid som var skapligt turbulent i Norrköping Dolphins, men hemmalagets tränare Mikko Riipinen har sedan någon månad haft ynnesten att hantera ett fullt lag. De djupa gropar som man tidigare grävde har fyllts igen sedan Traevon Jackson och Adam Ramstedt anslöt och de senaste matchernas lägstanivå har höjts markant, vilket man inte minst visade vid segern uppe i Östersund i tisdags.

Det såg oroande ut bitvis men Norrköping kom hela tiden tillbaka för att till slut välta formstarka Jämtland, 93-90. Samtliga spelare kommer till spel med gott självförtroende och man är redo att ta den första segern mot starka BC Luleå. Vad gäller BC Luleå så kom man tillbaka efter storförlusten mot Jämtland genom att krossa Djurgården (110-73) där man dock tvingades avvara Quinton Upshur som i söndags skadade ena axeln under träning. I veckan kom dock positiva besked gällande Upshur.
– Skadan är lindrigare än förväntat. Prio ligger nu på att få smärtan att klinga av. Så fort han har full rörlighet och bra kraft så är han tillbaka i spel om cirka tre veckor, vilket blir lagom till kvartsfinalspelet, säger BC Luleås fysioterapeut Rickard Carnerud.

Mikko Riipinen, tränare i Norrköping. Hur har ni kunnat förbereda på den här korta tiden?
– Vi har kombinerat vila, video, återhämtningsträning, taktisk träning och generell basketträning. Vi har ett system vi gjort upp sedan tidigare som vi går efter. Spelarna har svarat bra på det.

Ytterligare ett steg i utvecklingen senast, men vad gäller att tänka på mot Luleå?
– Många saker blir viktigt men vi måste lägga lite extra fokus på deras snabba uppspel och deras poänggörare. Dom har några spelare som är extra viktiga för dom och där måste vi också lägga mycket av vårt defensiva fokus. Vi måste sätta dom under press och själva kontrollera tempot i matchen. Vi ska vara aggressiva i anfall matchen igenom.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

***

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping ser ut att ställa upp med bästa möjliga manskap.

Quinton Upshur är fortsatt indisponibel på grund av skada. I övrigt kommer Luleå till spel med full trupp.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget