Fotograf: Daniel Grönbek / Borås Basket

Inför: Borås Basket-Jämtland Basket

Serieledande Borås Basket går för sin tolfte raka seger när man i kväll tar emot Jämtland Basket hemma i Boråshallen. Matchen ser du på SBL Play – uppkast klockan 19:04!

🏀 BORÅS BASKET 🆚 JÄMTLAND BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 6 mars, kl 19:04
🌍 Boråshallen, Borås
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

Visserligen är det ettan som ställs mot sexan denna fredagskväll. Men ska man se till formkurvor så är det snarare ettan mot trean som vi ska få ta del av när Borås Basket tar emot Jämtland Basket hemma i Boråshallen.

Elva segrar. Så lång är Borås Baskets vinstsvit inför hemmamatchen mot Jämtland Basket. Gästerna hade vunnit sex raka matcher innan de i tisdags gick på pumpen mot Norrköping Dolphins. Så generellt är det två av SBL:s hetaste lag som ska mötas i Boråshallen på fredagskvällen.
– När Jämtland haft alla friska så har de imponerat. De har haft en otrolig turbulens och ruljangs på spelare. Tittar man på resultat efter jul så är Jämtland verkligen ett topplag och truppen är full av kvalitativa spelare på alla positioner, säger Borås tränare Henrik Svensson.

Henrik Svensson vill inte ta ordet ”oro” i sin mun när det gäller förhandssnacket innan matchen mot Jämtland och uttrycker sig istället på följande vis:
– I de tre tidigare matcherna har Jämtland inte kunnat stå emot vår fart. Men nu blir det sannolikt annorlunda. Nu tvingas vi stå emot deras storlek och fysik. Men Jämtland kan trots sin storlek spela fort – de kan mixa matchbilden och jag tror vi får se en aggressiv match över hela planen.

Om matchen i matchen mot Jämtlands huvudtränare Torbjörn Gehrke:
– Gehrke är ju asskön. Jag gillar Gehrke alltså. Vilken personlighet! Han har den skönaste personligheten av alla coacher i Svenska Basketligan och är även den med mest extravagant klädstil, avslutar Henrik Svensson.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

LÄGET I LAGEN:❓
Borås saknar endast långtidsskadade Fredrik Andersson.

Jämtland kommer fortsatt till spel utan Gustav Hansson. I övrigt bör alla vara redo.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget