Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Jämtland Basket-BC Luleå

Landslagsuppehållet är över och nu väntar en härlig slutspurt i SBL. I Östersund tar Jämtland Basket emot BC Luleå under fredagen. Matchen ser du på SBL Play – uppkast klockan 20:04!

🏀 JÄMTLAND BASKET 🆚 BC LULEÅ 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Fredag 28 februari, kl 20:04
🌍 Östersunds Sporthall, Östersund
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

Under fredagen har det gått exakt två veckor sedan BC Luleå spelade match senast. Då på bortaplan mot Nässjö Basket när Luleå-laget lyckades vinna med 98-75.

Nu är landslagsuppehållet över och BC Luleå inleder matchandet i SBL med en svårspelad bortamatch mot Jämtland Basket.
– Det är en tuff bortamatch, så klart. Jämtland är ett riktigt komplett lag nu faktiskt. Bra storlek, spelare på varje position och ett djup i truppen. Det blir en tuff utmaning, säger Luleås tränare Peter Öqvist.

Under uppehållet har BC Luleå bland annat besökt Gällivare, gjort gruvbesök med LKAB och hälsat på hos föreningar i länet. Man har också värvat den amerikanske forwarden Steven Davis och börjat arbetet med att få in honom i spelet.

Under torsdagen blev det klart att han är spelklar och kommer göra debut mot Jämtland Basket.
– Bra! Vi har varit upp till Gällivare, hälsat på huvudsponsorn, spridit basketen och gjort skolbesök. Vi har hälsat på klubbar i de absolut norraste delarna av landet, hunnit träna och påbörjat processen med att få in Steven (Davis) i laget, säger Öqvist.

Vad kan vi förvänta oss av honom?
– Man får ge honom lite tid innan han är inne i det helt och hållet. Dessutom så brottas han lite grann med en förkylning nu också. Kombon gör att vi får skynda långsamt med honom inledningsvis, säger Öqvist och fortsätter:
– I förlängningen kommer han att bli jättenyttig för oss. Han kommer att hjälpa oss defensivt, i returtagningen, han har en fart och en atletism i sitt offensiva spel kombinerat med ett trepoängsskytte som kommer att hjälpa oss – utan tvekan.

Fredagens motståndare, Jämtland Basket, är ett storvuxet lag med kompetenta spelare på samtliga positioner. Men den kanske största utmaningen blir att hantera Östersundslagets storlek där bland andra lagkaptenen R.T. Guinn samt amerikanen Wayne Martin sticker ut.

Jämtland har dessutom kontrakterat litauern Modestas Kumpys som väntas debutera mot BC Luleå.
– Det gäller att tuffa till sig i returtagningen. Vi behöver göra ett bra jobb i returtagningssituationer. Offensivt så försöker man flippa på det och kollar i vilka lägen vi kan utnyttja lite snabbare fötter och hitta sådana ’mismatches’.

Hur känns det att spela match igen?
– Det ska bli otroligt roligt. Man önskade bara att det var hemmamatch. Men det är bra drag nere i Östersund också så det ska bli riktigt roligt, avslutar Peter Öqvist.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland saknar fortsatt Gustav Hansson ett par veckor till. Nyförvärvet Modestas Kumpys är dock spelklar och gör debut i kväll.

Luleå väntas komma till spel med bästa möjliga lag.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget