Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Köping Stars-Södertälje Kings

Fjärde och sista ligamötet (?) mellan Köping Stars och svenska mästarna Södertälje Kings väntar lördag eftermiddag i Karlbergshallen. Matchen sänds på SBLPlay.se – uppkast klockan 16:04!

🏀 KÖPING STARS 🆚 SÖDERTÄLJE KINGS 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Lördag 15 februari, kl 16:04
🌍 Karlbergshallen, Köping
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

En högintressant match stundar under lördagen, särskilt som det skiljer bara fyra poäng mellan tabellens trea Köping Stars och fyra Södertälje Kings. Bakom dessa lag vill även Wetterbygden tävla om att komma topp-4 i SBL.

Seger för Köping skulle ge värdefull marginal ned till Södertälje inför kommande slutspel samtidigt som chansen att nå Luleå och andraplatsen finns kvar.

Köping har en seger på tre möten mot Södertälje, och den historiska segern (första någonsin mot Södertälje i ligan) kom på bortaplan. Södertälje har i samtliga matcher tagit kommandot redan från start och haft pausledningen. Senast var differensen i paus hela 14 poäng, och det blev en uppförsbacke som Köpingsspelarna inte tog sig upp för.

I tisdags matchade Köping Stars mot ligaledarna Borås, och förlusten var inte mycket att säga om. Mot Södertälje krävs att laget snäppar upp försvarsspelet, inte kastar bort för många bollar och gärna upprepar skyttet från förstaperioden mot Borås – hela fem treor.

Matchen mot Södertälje är den sista före landslagsuppehållet. Först om två veckor tar Köping Stars åter basketplanen i besittning, då i en SBL-match mot Djurgården hemma i Karlbergshallen.
– Vi tar några dagar ledigt från basket under speluppehållet, sen blir det en del fystester. Vi åker även upp till Stockholm med hela laget för att se EM-kvalet i basket mellan Sverige och Turkiet, säger Köpings tränare ”Jotti” Nikolaidis.

Tidigare möten under SBL-säsongen:
Köping–Södertälje 68–76
Södertälje–Köping 75–84
Södertälje–Köping 96–87

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

***
Under meddelade Södertälje Kings att man förlängt kontrakten (säsongen ut) med Deshawn Freeman och Simas Buterlevicius.
– Vi vet inte när Alexander Larsson och Dino Pita är redo att spela match igen, så det hade varit otroligt tufft att fortsätta utan Freeman och Simas. De har kommit in bra i laget, och vi vill ju ha en chans att göra ett bra slutspel längre fram i vår, säger Södertäljes tränare Ludwig Degernäs

LÄGET I LAGEN:❓
Köping saknar fortsatt Michael Axelsson Kaltak.

Södertälje kommer till spel utan långtidsskadade Dino Pita och Alexander Larsson.

LÄS MER: 📒
Köpings hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget