Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Jämtland Basket-Nässjö Basket

Grundseriens fjärde och sista match mellan Jämtland Basket-Nässjö Basket spelas i kväll tisdag. Matchen sänds på SBLPlay.se – uppkast klockan 19:04!

🏀 JÄMTLAND BASKET 🆚 NÄSSJÖ BASKET 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Tisdag 11 februari, kl 19:04
🌍 Östersunds Sporthall, Östersund
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

Jämtland Basket har tillräckligt med självinsikt för att snegla ”bakåt/nedåt” trots att vi förstås pratar om slutspel, framtid och potentiella framgångar. Vi har mycket jobb kvar att göra. För lite drygt en vecka sedan vann Jämtland en ”vattendelare” mot Umeå. Nu kommer nästa vattendelare i Nässjö. Inbördes möten mellan lagen är två segrar till Nässjö (+1 och +5) och en seger för Jämtland (+18). Segraren i kväll får således inbördes mellan lagen. Vinner Jämtland måste Nässjö ta tre fler segrar på de resterande åtta matcherna än Jämtland för att gå om i tabellen. Vinner Nässjö så ligger de före oss i tabellen senare i kväll. Alltså en extremt viktigt match för båda lagen.

För Jämtland handlar dock inte denna matchen om Nässjö. Nässjö får ursäkta, men denna matchen är så mycket större än så för årets Jämtland. Efter förra omgångens match har laget satt sig i en position att börja återta respekt och pondus i SBL.

Men en gång är ingen gång och två gånger kan vara en tillfällighet. Vi måste bevisa det jag själv blev mäkta imponerad av i förra matchen, om och om och om igen. Jämtland har kritiserats från dag ett för lagets sammansättning. I uppförsbacke och motgångar, av varierande art, har laget och klubben jobbat vidare. Utan skapande guards vinner man inga matcher sades det. Vi ser helt enkelt hur man bygger lag på olika sätt. Södertälje vann SM-guld förra säsongen för att de hade SBL:s överlägset bästa forwards/centrar och definitivt inte på grund av att de dominerande offensiva guards. De vann som ett lag.

Spelstil är en smaksak och inte en sanning. Man kan vinna på många olika sätt. Men det går inte lång tid mellan varven utan att jag tänker på vad Mattias Eckhoff sa när han var i Jämtland som coach: ”I’d rather be the best at something than a poor-mans version of something else”. Jämtland Basket denna säsong har valt att försöka bli dominanta i SBL offensivt via sin front-court (forwards) samt utmana med tuff och smart defensiv backcourt (guards) för att stoppa motståndarnas farligaste vapen. I stort sätt alla andra lag lägger sitt offensiva fokus på sin bakplan med kreativa guards och vingar. Vi tror dock att vi är bra nog att stoppa andra lags ”guards”, men tror inte någon annan har spelarna för att stoppa våra ”stora”.

Storpublik väntar till Östersunds Sporthall då det är gratis inträde.

Text: Torbjörn Gehrke, tränare i Jämtland

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland har ett litet frågetecken på Thomas Massamba som fick problem med en häl mot Wetterbygden i lördags.

Nässjö väntas komma till spel med i stort sett ordinarie lag.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget