Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Borås Basket-Köping Stars

Veckans TV-match hämtar vi från Boråshallen där serieledarna Borås Basket får besök av trean Köping Stars. Matchen sänds gratis på SVT Play – uppkast klockan 19:04!

🏀 BORÅS BASKET 🆚 KÖPING STARS 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Tisdag 11 februari, kl 19:04
🌍 Boråshallen, Borås
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SVT Play!

Det var i hallen i Borås som Köping Stars i höstas fick den perfekta starten på säsongen i Svenska Basketligan, SBL. Seger med en poäng i slutsekunden – och sedan dess har Köping dessutom lagt guldtippade Borås Basket på rygg i två ligamatcher hemma i Karlbergshallen.

Under tisdagen reser Köping Stars de drygt 30 milen söderut till Borås för ett fjärde möte – den här gången direktsänt på SVT Play (kl 19:04).
– Kul med Köpings basketkillar i tevesändning i SVT. Bra för sporten, bra för föreningen och bra för Köping, säger Köpings tränare ”Jotti” Nikolaidis.

Köping hittade tillbaka till vinnarspåret med segern mot Norrköping Dolphins i fredags kväll. Men det blir tufft att knipa ytterligare en seger mot serieledarna på tisdagskvällen. Eller har Köping Stars dyrkat upp hemligheten hur Borås betvingas, ”Jotti”?
– Nja, varje match är unik, och vi ska komma ihåg att vi var i underläge i 39 minuter av 40 i premiärmatchen mot Borås. Men visst, vi styrde båda hemmamatcherna med fysiskt spel och otroligt bra försvarsspel. Killarna var duktiga i returtagningarna och vi lyckades bra med en del taktiska drag.

📺 Klicka här för att se matchen på SVT Play!

Nu gäller att upprepa det, en uppgift som är nog så svår mot ett Borås som lär brinna av revanschlust. Ett Borås som dessutom fått en vecka vila/förberedelser. Men Borås har drabbats av en lika svår som trist skada på en av lagets viktigaste spelare, Fredrik Andersson (korsbandet av).

Tidigare möten under säsongen:
Borås Basket–Köping Stars 90–91
Köping Stars–Borås Basket 75–67
Köping Stars–Borås Basket 92–76

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

Notera att Borås innan matchen kommer hylla en av legendarerna i klubben – Mike Palm, genom att pensionera hans tröja nummer 15 för alltid.

LÄGET I LAGEN:❓
Borås saknar lagkaptenen Fredrik Andersson som skadade sig så illa mot Djurgården senast, att hans främre korsband i höger knä är av, dessutom är menisken skadad.

Köping kommer till Borås med en spelartrupp som är intakt bortsett från Michael Axelsson Kaltak.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Köpings hemsida inför matchen

Dela inlägget