Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2019/20: Vecka 7

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Nicholas Russell, Nässjö Basket (4)
Efter ett par lite “svagare” veckor så ser 28-årige Russell ut att vara tillbaka i gammalt gott slag igen, eller vad sägs om hans insatser den gångna veckan? Först bland annat 28 poäng mot Wetterbygden i tisdags, och sedan i fredags blev det 26 poäng (på 23 minuter) mot Djurgården.

 
G: Derrick Wilson, Djurgården Basket (4)
28-årige Wilson får dra ett stort lass i Djurgården men gör det riktigt bra. Visserligen nya förluster den förra veckan för Stockholmslaget, men Wilson får klart godkänt med bland annat 26 poäng och sju returer mot Borås, och 23 poäng i fredags mot Nässjö.

 
F: Zachary Cuthbertson, Borås Basket (2)
Kvar sedan förra veckan. Ja, vad säger man om 23-årige Cuthbertsons match mot Djurgården? Inte nog med att 23-åringen satte otroliga 38 poäng framåt, han slet även ner hela 20 returer på sina drygt 35 spelade minuter. En av säsongens i särklass främsta insatser och en given plats i veckans lag!

 
F: Deshawn Freeman, Södertälje Kings (1)
Södertäljes senaste tillskott i truppen stod för en mäktig “dubbel-dubbel” mot Norrköping i tisdags. Även om det blev förlust för Södertälje efter förlängning går det inte ta ifrån 25-årige Freemans insats med bland annat 20 poäng och 23 returer.

 
C: Wayne Martin, Jämtland Basket (1)
26-årige Martin har verkligen börjat hitta rätt i sin nya klubb och är helt klart ett stort tillskott för Jämtland. I lördagens utklassningsseger mot Wetterbygden stod den nye Jämtlandscentern för fin-fina 27 poäng (missade endast två skott) – allt på endast 22 minuters speltid.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget