Fotograf: Daniel Grönbek / Borås Basket

Inför: Borås Basket-Djurgården Basket

Toppen mot botten väntar under tisdagskvällen när serieledande Borås Basket tar emot jumbon Djurgården Basket. Matchen ser du på SBLPlay.se – uppkast klockan 19:04!

🏀 BORÅS BASKET 🆚 DJURGÅRDEN BASKET 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Tisdag 4 februari, kl 19:04
🌍 Boråshallen, Borås
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

Seger för Borås Basket efter förlängning – så såg det ut förra gången man tog sig an Djurgården Basket. Då på bortaplan. Nu kommer Borås till match efter en mindre lyckad helg i Svenska Cupens Final Four i Södertälje. Revanschsuget får man anta. Matchen spelas ikväll 19:04 i Boråshallen.

Sedan förra gången Djurgården Basket besökte Boråshallen så har förändringar skett i stockholmarnas trupp. Landslagsmeriterade Adam Ramstedt har bytt klubb och tillhör numera Norrköping Dolphins, medan Obinna Oleka och Yannick Anzuluni försvunnit från klubben men inte funnit nya basketjobb.

Enda nya spelaren, som egentligen får ersätta samtliga tre tapp, är Jeremiah Ingram. Ingram inledde säsongen hos Södertälje Kings och har ett förflutet som lagkamrat med tidigare Borås-spelaren Nimrod Hilliard IV på North Carolina Central.

Djurgården parkerar sist i SBL:s tabell. Borås är överst i densamma. Men därmed inte alls sagt att Djurgården aldrig vinner. För det gör man.
– Vi hade marginalerna på vår sida senast när vi vann efter förlängning. Så vi förväntar oss ett revanschsuget DIF, säger Borås tränare Henrik Svensson.

Senaste matchen mellan lagen gick alltså till förlängning. Djurgården hade till och med ett skott för att vinna matchen, men Borås redde ut det den gången och kunde åka hem med segern i bagaget.

Det kunde man däremot inte efter den gångna helgen i Södertälje, där Final Four i Svenska Cupen avgjordes. Borås fick möta BC Luleå i semifinal och förlorade med klara 106-86. I matchen om tredjepris, mot Wetterbygden Stars, blev det också förlust – med 113-89 den gången (Luleå vann finalen och blev Cup-mästare).
– De har flera spelare som kan göra mycket poäng. Bland annat Derrick Wilson, Lazar Radosavljevic, Jeremiah Ingram och Bryan Alberts. För egen del behöver vi höja oss och komma upp till vår nivå och standard av spel efter Svenska Cupen-helgen, avslutar Henrik Svensson.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

LÄGET I LAGEN:❓
Borås vilade flera tongivande spelare i söndagens cupmatch mot Wetterbygden, men samtliga bör spela i kväll.

Djurgården fick tillbaka både Lazar Radosavljevic och Jeremiah Ingram senast, även om Ingram tvingades utgå tidigt på grund av skada (spelade endast 12 minuter).

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Djurgårdens hemsida inför matchen

Dela inlägget