Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Nässjö Basket-Umeå BSKT

Väldigt mycket står på spel när Nässjö Basket och Umeå BSKT drabbar samman under tisdagskvällen. Matchen ser du som vanligt på SBLPlay.se – uppkast klockan 19:04!

🏀 NÄSSJÖ BASKET 🆚 UMEÅ BSKT 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Tisdag 28 januari, kl 19:04
🌍 Nässjö Sporthall, Nässjö
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

En av årets viktigaste matcher spelas idag då Umeå flyger ner för att gästa Nässjö, som ligger en placering över Umeå i tabellen.

Umeå har haft en lite tyngre period den senaste tiden, där man inte lyckats vinna något av lagets fyra senaste matcher. Totalt har Umeå två vinster på sina tio senaste försök. Just nu är man bara två vinster bakom Nässjö, som har den sista slutspelsplatsen, vilket förklarar hur viktig kvällens match är.

Nässjö har spelat bättre än Umeå på deras tio senaste matcher, Nässjö har då fått ihop fem vinster. Inför kvällens match har man fått ihop två vinster i rad, senaste vinsten kom mot topplaget Köping Stars i slutsekunderna i fredags.

*** Umeå presenterade under tisdagen ett nyförvärv i den 188 centimeter långe pointguarden Evaldas Zabas. Zabas som kommer från Litauen är 31 år och har tidigare bland annat spelat i Jämtland Basket.
– Evaldas är en spelare jag känt till sen hans säsong i Jämtland för nio år sedan och en spelare som kommer passa in i vårt lag med sin energiska personlighet och mångfaldiga erfarenhet i bra europeiska ligor, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson.

Läs mer här: Umeå BSKT tar in förstärkning

Text: Fredrik Stolt (Umeå BSKT)

Efter två fina segrar i rad mot Södertälje och Köping så är känslan i gruppen så klart väldigt bra. Vi har studerat video efter Köpings-matchen samt tittar på tisdagens motståndare Umeå, för att se vad vi kan göra bättre och vart Umeå är farliga.

Umeå har två spelare som vi måste se upp med. Den första är lagets playmaker Georgio Milligan, en väldigt duktig spelare som styr laget spel på ett bra sätt. Han har mycket boll i anfall och är duktig på att skapa sitt eget skott men också sätta upp sina skyttar, Dawit o co i bra situationer. Det blir självklart en nyckel att våra guards sätter press på honom i 40 minuter och låter honom jobba hårt för allting. Den andra spelaren är deras stora amerikan Rodney Williams. En spelare som kan göra poäng nära korgen men också skjuta i bollen utifrån. Viktigt att våra stora spelare använder sin fysik mot honom och får honom att ta tuffa avslut. Dessa två spelare stod för 53 av lagets 94 poäng i deras senaste match mot Wetterbygden.

Som lag är Umeå väldigt farliga med sitt sätt att mixa olika typer av försvar. De spelar en hel del zon men också man man. Vi behöver vara aggressiva i anfall och fem spelare på planen måste veta vad vi vill göra i alla lägen för att straffa deras försvar.

Text: Joakim Källman, tränare i Nässjö Basket

LÄGET I LAGEN:❓
Nässjö ser ut att kunna ställa upp med ordinarie lag.

Umeå har i de senaste matcherna saknat skadade Rashard Odomes och Adam Presutti.

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget