Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Köping Stars-Nässjö Basket

Ligatvåan Köping Stars får under fredagen besök av Nässjö Basket som just nu innehar den åttonde och sista slutspelsplatsen. Matchen kan du se på SBLPlay.se – uppkast klockan 19:04!

🏀 KÖPING STARS 🆚 NÄSSJÖ BASKET 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Fredag 24 januari, kl 19:04
🌍 Karlbergshallen, Köping
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

Köping Stars och publiken kommer fredag kväll med glada minnen till Karlbergshallen inför säsongens tredje SBL-möte mot Nässjö Basket. Två tidigare möten mot smålandsklubben har slutat med vinster och i hemmamatchen passerade Köping även 100 poäng för första gången under säsongen.

Då bjöds publiken också på säsongens hittills mäktigaste ”monsterdunk” när Gary Blackston och Jeremy Combs samarbetade i en så kallad alley-oop som var nära att kvadda basketkorgen. Köping kom dessutom revanschlystna till Nässjö-matcherna efter att dessförinnan ha förlorat två gånger mot Wetterbygden.

Så även fredag kväll. Köping Stars vill gärna studsa tillbaka till vinnarspåret efter en tredje förlust mot just Wetterbygden för en vecka sedan.
– Vi har alla elva spelare friska, bara Michael Axelsson Kaltak saknas, säger tränaren “Jotti” Nikolaidis som är nöjd med veckans träningar som bland annat inkluderat en del styrketräningar.

Köping Stars har fått mycket uppmärksamhet i media hittills under den framgångsrika säsongen. Sportnytts 22-sändningar har under vardagar rapporterat och visat filmade inslag från sju-åtta av Köpings matcher. I Sportspegeln i söndags visades även ett längre reportage om den ideella verksamheten i Köpingsklubben som lagt grunden för framgång i SBL.

En som bidrar på planen är Köping Stars stjärncenter Jeremy Combs som i veckan togs ut i ”Veckans lag” för sjunde gången!
– Jeremy är definitivt värd uttagningarna. Jerry är stor och lite annorlunda med sin oortodoxa spelstil under korgen. Dominant på sin position i SBL, men Jeremy får samtidigt god hjälp och assistans av lagkamraterna, menar ”Jotti” Nikolaidis.

Jeremy Combs får under fredagskvällen gå en tuff kamp under korgarna med Nässjös jätte, Dartaye Ruffin. Nässjö jagar slutspelsplats och lär komma med energi. Senast blev det seger mot mästarlaget Södertälje Kings i en jämn, poängfattig match (63-61).

Nässjö har även starka kort i guarden Nicholas Russell, forwarden Franklin Williams samt Valter Lindström som återkommit efter skada. Mycket talar även för att Nässjö får med sig ett nyförvärv ut på planen, Craig Lecesne – en ung svensk som kommit hem efter collegeår i USA.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

LÄGET I LAGEN:❓
Köping saknar endast skadade Michael Axelsson Kaltak.

För Nässjö debuterade Valter Lindström senast – fyra minuter och tre poäng. Nässjö kan ställa upp med bästa möjliga lag.

LÄS MER: 📒
Köpings hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget