Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Djurgården Basket-Köping Stars

Botten mot toppen väntar när Djurgården Basket under fredagen får besök av Köping Stars. Matchen kan du se på SBLPlay.se – uppkast klockan 19:04!

🏀 DJURGÅRDEN BASKET 🆚 KÖPING STARS 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Fredag 10 januari, kl 19:04
🌍 Brännkyrkahallen, Stockholm
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

Köping Stars reser till Stockholm för att under fredagskvällen ta sig tillbaka till vinnarspåret efter förlusten mot Södertälje i SBL i måndags. Djurgården står för motståndet och Köpings tränare ”Jotti” Nikolaidis hoppas att hans mannar gör som efter tre tidigare förluster i ligan – studsar tillbaka.
– Spelarna har tidigare reagerat bra, nu hoppas vi bjuda publiken på en bra match, säger “Jotti”.

”Jotti” tillägger även seger, särskilt som det väntas många tillresta Köpingsbor till Brännkyrkahallen samt åtskilliga utflyttade Köpingsbor, nu skrivna i huvudstaden, som på läktarplats kommer för att stötta Köping Stars.
– Det är ju lite extra skoj, säger ”Jotti”.

Köping har vunnit de två tidigare mötena med Djurgården, årets nykomling i SBL. I hemmapremiären grundlade ett sprudlande Köping Stars segern redan före paus. Djurgården hade kommit i kapp till 25-25 när Köping fick en matchavgörande run som gav 19 raka poäng.

I bortamötet i Brännkyrkahallen hade Köping det betydligt besvärligare. Djurgården var i ledningen under 25 minuter – som mest 12 poäng – när Köping inte fick något flyt i spelet. Men så öppnade Köping fjärde perioden med att täta försvaret och lägga 15 raka poäng i offensiven, och en slutlig seger med tio poängs marginal.

Det har varit en besvärlig säsong för Djurgården, där ekonomin är en källa till bekymmer och segrarna inskränkt sig till endast tre. Men laget har kompetenta spelare, däribland vassa skytten Derrick Wilson och Djurgården har snittat hela 96 poäng (!) de tre senaste matcherna.

Köping Stars behöver visa upp en av sina styrkor, försvarsspelet, för att möta sådan Djurgårdsoffensiv.
– Ja, men vi har haft lite svårare att hålla samma nivå i försvaret på bortaplan, säger ”Jotti” som även vill att hans lag får till snabba spelvändningar.

Dessutom bättrar på skottprocenten.
– Vi har knappast råd att ha Jeremy Combs på sex poäng (senast mot Södertälje) när matchen är över, säger ”Jotti”.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

LÄGET I LAGEN:❓
Djurgården kommer till spel utan Adam Ramstedt och Charles Barton (som lämnat klubben).

Köping saknar endast handskadade Michael Axelsson Kaltak.

LÄS MER: 📒
Djurgårdens hemsida inför matchen
Köpings hemsida inför matchen

Dela inlägget