Fotograf: Daniel Grönbek / Borås Basket

Inför: Borås Basket-Umeå BSKT

Säsongens tredje möte står för dörren mellan Borås Basket-Umeå BSKT. Matchen ser du som vanligt på SBLPlay.se – uppkast klockan 19:04!

🏀 BORÅS BASKET 🆚 UMEÅ BSKT 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Tisdag 7 januari, kl 19:04
🌍 Boråshallen, Borås
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

Umeå BSKT är ett av blott två lag som har lyckats besegra Borås Basket 2019/2020. I kväll besöker västerbottningarna Boråshallen och det lär bli en tuff utmaning för hemmalaget.

Det har blivit dags för årets första hemmamatch. Och verkligen dags för revansch också. Senast Borås Basket spelade match så blev det förlust på bortaplan mot nuvarande serieledaren Köping Stars – ett lag som Borås verkar ha rejält svårt för den här säsongen, med tre förluster på tre försök.
– Köping var bättre än vi. Vi hade några bra minuter i fjärde perioden när vi fick ner underläget till sex poäng ett par gånger. Men överlag spelade vi inte tillräckligt bra för att slå dem, menar Borås tränare Henrik Svensson självkritiskt.

Men nog om Köping och över till kvällens uppgift, som råkar vara match mot det enda andra lag som lyckats besegra Borås Basket under innevarande säsong. Det gäller alltså Umeå BSKT. Senast lagen möttes vann Umeå med 86-80. Borås vann dock det första mötet med 92-81.
– Umeå är kanske det lag som har mest bredd på individnivå när det handlar om offensivt skickliga spelare. De har 6-7 spelare som alla kan ösa i poäng, säger Henrik Svensson.

Och hur står det till med Umeås defensiv?
– Det är ett besvärligt lag defensivt eftersom de med sin bredd lätt kan ändra mellan man-man och zon. Förra gången lyckades vi inte hålla koncentrationen i 40 minuter och det blev tillslut vårt fall, avslutar Henrik Svensson.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

LÄGET I LAGEN:❓
Borås väntas ställa upp med ordinarie manskap.

Umeå har frågetecken på Rashard Odomes (fot) och Alexandros Varytimiadis (ben).

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget