Fotograf: Montage

Här är Luleås nye amerikanske forward

En lång jakt är äntligen över. BC Luleå har hittat sin tredje amerikan – forwarden Kavin Gilder-Tilbury, 25.
– Jag har hört fantastiska saker om klubben, säger han.

Under måndagskvällen gjorde BC Luleå klart med sin tredje amerikanske spelare. Valet föll på den 201 centimeter långe forwarden Kavin Gilder-Tilbury, 25, som senast kommer från spel med Westchester Knicks i NBA G-League.
– Det känns bra! Jag har varit redo för en ny möjlighet efter Westchester Knicks. Jag är exalterad och redo för att komma igång, säger Kavin Gilder-Tilbury.

Förutom spelet i NBA:s utvecklingsliga har Gilder-Tilbury hunnit med två säsonger i Tyskland där han spelat i andraligan med Rhein Stars Köln och BV Chemnitz 99. Under två säsonger i Tyskland snittade han närmare 13 poäng och fem returer per match.

Han beskrivs som en allroundkunnig spelare som kan bidra i många delar av spelet.
– Jag är en allround-spelare, väldigt mångsidig. Jag spelar position tre och fyra och kan göra det mesta. Jag är osjälvisk och försöker hitta den bästa passningen, läsa spelet och spela vinnande basket”, säger Gilder-Tilbury.

Vad vet du om BC Luleå?
– Jag har hört fantastiska saker om klubben. Jag vet att det är kallt där uppe men också att det är en basketälskande stad.

Vad förväntar du dig av att komma hit?
– Jag förväntar mig personligen att spela bra basket. Att jag tar rätt beslut på planen och har roligt medans jag gör det. Lagmässigt så vill jag vinna. Laget har redan någon bra på gång och jag vill fortsätta med det.

BC Luleås tränare Peter Öqvist känner sig nöjd med sitt senaste tillskott och ser fram emot att äntligen kunna mönstra fullt manskap igen.
– Efter ett långt jagande så har vi hittat vår spelare. Valet har fallit på en mångsidig forward med erfarenhet från Pro A i Tyskland i två säsonger där han gjort bra ifrån sig. Han är redo för nästa steg i karriären och vi tror att han kommer hjälpa oss på alla delar av basketplanen. Defensivt, i returtagningen men också att han är ett hot offensivt, säger Peter Öqvist.

Öqvist fortsätter:
– Det känns jätteskönt att vi är fulltaliga nu. För grabbarna i laget är det en högre belastning för dem och för en själv stjäl det en del fokus när man jagar spelare mitt under matcher och så vidare. Det känns väldigt bra att vi har det klart, säger han.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

Dela inlägget