Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2019/20: Vecka 1

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Nathan Dawit, Umeå BSKT (1)
I säsongens bästa insats från Umeås sida så vaknade 25-årige Dawit till och det rejält. Dawit var lysande, framför allt i den första halvleken och sköt i 23 poäng – allt på endast 19 minuters speltid.

 
G: Marcus Tyus, Borås Basket (4)
När Borås behövde det som mest så klev 25-årige Tyus återigen fram och ledde sitt lag till seger borta mot Djurgården. Segern satt dock långt inne och det krävdes förlängning innan Borås kunde åka hem med vinsten. Tyus gjorde inte sin främsta match men levererade ändå fina 23 poäng och sju returer.

 
F: Jordan Semple, Jämtland Basket (3)
27-årige Semple gjorde vad han kunde och lite till mot Umeå i fredags, men trots Semples 24 poäng och tio returer (på blott 26 spelade minuter), så föll Jämtland klart. Det tar dock inte ifrån amerikanen sin fina insats.

 
F: Franklin Williams, Nässjö Basket (1)
27-årige Williams säsong har likt Nässjös varit ganska mycket upp och ner, men i fredagens derby mot Wetterbygden stod Williams för sin kanske bästa match hittills under säsongen med en “dubbel-dubbel”: 17 poäng och elva returer, dessutom fyra steals.

 
C: Rodney Williams, Umeå BSKT (4)
Formidabel match av 26-årige Williams i fredags med bland annat 18 poäng och 13 returer i protokollet mot Jämtland, dessutom sex assists.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget