Fotograf: Örjan Lännbrink / Köping Stars (montage)

Inför: Norrköping Dolphins-Köping Stars

Måndagsmatchen hämtar vi denna vecka från Stadium Arena där Norrköping Dolphins gästas av Köping Stars. Matchen ser du på SBLPlay.se – uppkast klockan 19:04!

🏀 NORRKÖPING DOLPHINS 🆚 KÖPING STARS 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Måndag 30 december, kl 19:04
🌍 Stadium Arena, Norrköping
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

Norrköping Dolphins kommer från en match mot regerande mästarna Södertälje Kings där det inte fanns så många guldkorn att finna och nu gäller det att hitta tillbaka till den mentala och fysiska nivå som vi vet att laget kan spela på.

Det gäller att räta på ryggen och visa den trogna hemmapubliken vad man är gjorda av för att ta ner ”Jotti” Nikolaidis Köping Stars som på ett positivt sätt visat basketsverige att man är att räkna med i säsongens SBL. För Norrköpings del, som underdogs, handlar det om att hantera förlusten mot Södertälje och vända det till något positivt som kan ge en bra känsla och motivation inför det nya årets utmaningar som förhoppningsvis leder till ett slutspel.

Förutom att spika igen bakåt gäller det för hemmalaget att ta sig fram till Köpings korg vilket kan bli nog så svårt med tanke på att man höll skottglada BC Luleå på 56 poäng i den senaste matchen, vilket är anmärkningsvärt eftersom BC Luleå normalt snittar dryga 88 poäng per match. Även om det finns lite småskavanker så här mitt i säsongen räknar Norrköpings tränare Mikko Riipinen med en liknande uppställning som senast mot Södertälje i fredags.

Köping Stars kommer som sagt från en klar seger mot BC Luleå, en av de stora guldfavoriterna, och man har totalt vunnit hela 14 av sina 17 spelade matcher medan Norrköping vunnit sju av sina 17 matcher. I första mötet uppe i Karlbergshallen vann Köping Stars med fem poäng i en mycket jämn match. I Köping handlar väldigt mycket om deras tre amerikaner Jeremy Combs, CJ Jackson och Gary Blackston, men även storskytten Niklas Larsson samt det senaste förvärvet, letten Ernests Kalve, men man har även bra täckning på samtliga positioner.

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

Mikko Riipinen. Vad har ni gjort för att ”få bort rosten” fysiskt?
– Jag känner inte att vi var särskilt rostiga fysiskt senast mer i timing och kommunikation. Vi har däremot haft ett bra pass i gymmet för att förbereda oss fysiskt för denna matchen.

Vad har ni gjort för att ”få bort rosten” mentalt?
– Vi har tittat en hel del på video men också hunnit träna på detaljer i vårt eget spel som inte riktigt stämde senast. Vi har också pratat om att vi är ett ungt lag och vi fortfarande är på en resa där prestation och utveckling står högt på listan. Vi kan inte tillåta oss att sväva iväg och tro att vi ska prestera hur bra som helst borta mot svenska mästarna efter tio dagar spelledigt. Vi måste blanda ödmjukhet med självförtroende. Vi har visat en väldigt hög nivå stundtals under säsongen men vi kan inte nöja oss där, vi måste bli ännu bättre och bli jämnare hela tiden. Det som är väldigt bra med gruppen är att dom är väldigt hungriga och vill hela tiden mer.

Hur skönt vore det att vinna 2010-talets sista match mot ligans stora överraskning?
– Först och främst så vill jag att vi ska göra en bra prestation och ta steg framåt på det vi jobbat på nu när vi lagt in lite nya saker. Skulle det räcka till vinst så skulle det vara väldigt häftigt att göra det mot just Köping som spelat så bra och vunnit så många matcher. Vi hoppas på stort hemmastöd från vår grymma publik och jag hoppas vi kan betala tillbaka genom att ge publiken precis allt vi har på matchen. Vi ska spela För Norrköping.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

VAD ÄR MÅNDAGSMATCHEN?
16 måndagar under säsongen med start i början på oktober är vikta åt svensk ligabasket och SBL Herr! Då kommer vi tillsammans med produktionsbolaget Sportsground att krydda ett antal SBL-matcher lite extra.

Det kommer bland annat finnas både kommentator och expertkommentator under varje match. Dessutom kommer det vara intervjuer inför, under och efter varje match, mer detaljerad statistisk och längre uppsnack är även det några av sakerna vi kommer fokusera på under säsongen.

Se till att surfa in på SBLPlay.se och köp matchen – sändningen startar klockan 18.55 och kan ses här!

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping har inga skador eller sjukdomar i truppen.

Köping saknar fortsatt skadade Michael Axelsson Kaltak och Oskar Ekh.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Köpings hemsida inför matchen

Dela inlägget